Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Kaski

Kaski kaski, gogle, itp.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 27.08.2008, 10:45   #11
AdaM72

AdaM72's Avatar

Miasto: gdzie?
Motocykl: ?? tak, to niewykluczone ale dokładnie to nie pamiętam
Przebieg: tak
Galeria: Zdjęcia
AdaM72 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 6 godz 31 min 52 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Pastor Zobacz post
Zrobię sobie z niego doniczkę na geranium.
Geranium to te choinki co mają takie wąskie liście złożone w siedmio i więcejpalczaste łapki? To ja też sobie zrobię doniczkę bo lubię warzywa, a dotąd nie wiedziałem, gdzie by tak je zasadzić, żeby ładnie było.

A tak do rzeczy to kaski szczękowe są najgorsze ze wszystkich. Tak tak, bo straszny w nich hałas. Ale dla okularnika-gawędziarza wszystkie inne są jeszcze gorsze, bo ani tego sensownie na łeb nasadzić ani w czasie jazdy pogadać (no chyba, że do siebie). Oczywiście można że interkóm jaki, ale nie wiem jak ten kominternkom pomaga w nakładaniu garnka na własny czajnik odziany w okulary. A poza tym niewielu przechodniów na ulicy stosuje interkomy motocyklowe i próba zapytania ich o drogę przez własny interkom najczęściej kończy się fiaskiem. Że jak? że można se kupić dżipie$ i nie pytać się nikogo o nic? Można... wszystko można... Ale tak poza tym to jak jest zima to musi być zimno - takoż i na motórze - jak jest wiatr to musi być hałas.

Aha - ale właśnie do mnie dotarło, że to wszystko już było i cały ten post jest bez sensu a miał być komentarz do komentarza Pastora o komentarzu na temat rufy czy tam Rófa. Otóż nie masz racji drogi Kolego. Tyn hełm na łobrosku powyżej jest znacznie bardziej bezsensowny niż róf, bo w rófie to szczeneka się zawija do tyłu metodą znaną z wszystkich szczenekowców i, o ile wiem, można to zrobić jedną ręką w czasie jazdy (i proszę bez złośliwych insynuacji). A w hełmie z łobroska trzeba szczękę przednią wyjąć, przełożyć na tył i tam zapiąć zabezpieczywszy uprzednio gumą do żucia, żeby, tylnej teraz, szczeneki nie zgubić. Duże brawa dla pomysłodawcy tego urządzenia - jak zobaczyłem to na oczy własne to zacząłem się zastanawiać jaka idea tutaj przyświecała.
#8 W podpisach nie warto pisać byle czego. Tylko same mądrości.
#5 A jak się komu nudzi to niech sobie coś w Świątyni poczyta.

Ostatnio edytowane przez AdaM72 : 27.08.2008 o 12:52 Powód: bo zapomniałem o czym to miałem pisać
AdaM72 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania