![]() |
#11 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 7 godz 2 min 57 s
|
![]() Cytat:
Regulacja zaworów i gaźników wymiana oleju + bańka 4l i filtr na drogę regulator napięcia linka uniwersalna ( sprzęgło , gaz ) klocki hamulcowe na zapas ( przywiozłem ) łożyska na zapas ( przywiozłem ) filtr powietrza ( jeśli wymienisz przed wyjazdem nie trzeba zapasu zabierać wymieniłem przed wyjazdem z Mongolii i był ok . Wymieniłem by nie targać go do domu ) rurka do połączenia wężyków paliwa w razie awarii pompy zębatka przednia na zapas + wymiana napędu przed wyjazdem dętka przód i tył , łatki , klej , nowe TKC , wentyle , łyżki klucze w uzgodnieniu z chłopakami świece 2 szt , poxipol ,kropelka, taśma do klejenia węży , trytytki , papier ścierny , kawałek wężyka . miałem po boku jak na foto widać baniak na paliwo 10l. Pomysł ściągnięty od Pretora. W sumie nie był potrzebny . Odradzam takie zamontowanie. Jak się trzeba będzie w ruchu podeprzeć nogą to może ją nieźle poharatać a nawet złamać . Przydały się grzane manetki . Sprzęt biwakowy podstawowy . Namiot , mata , śpiwór , kuchenka na paliwo , latarka czołowa i na korbę itp. Ogólnie bazowałem na " Liście Podosa " Przed wyjazdem wykosztowałem się z Robertem na interkomy .Kiedyś miałem zdanie , że to fanaberia gadżeciarzy . Ten wyjazd zmienił moje podejście do tego urządzenia . Wieeele razy ostrzegaliśmy się o dziurach w drodze, o sypkim piachu , czy po prostu tankowaniu , lub przerwie na kawę . Można się umówić bez zatrzymywania a i w tak dalekiej drodze o d... Maryny pogadać . Dodam , że nie rozpraszało mnie . Nie wiem jednak czy nie będzie bałagan jeśli na raz będą chciały porozmawiać 4 osoby . Straty to: zgubienie menażki , fajnej deszczówki Modeki ![]() ![]()
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mongolia samotnie czerwiec/lipiec 2011 | doktorek | Trochę dalej | 44 | 14.02.2012 19:08 |
Mongolia 2011 start przełom lipca sierpnia, motorki już ma miejscu :-) | mnorbi | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 02.07.2011 17:46 |
Mongolia 2011 | sebol | Umawianie i propozycje wyjazdów | 121 | 01.06.2011 21:27 |