Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Hardware

Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 05.08.2011, 09:25   #4
Miszel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Fxrider odpowiedział już treściwie.

Ja znam, bo używałem, Automapę, Igo (pod WinMobile) oraz garminy.
Osobiście zwróciłbym się w stronę urządzeń Garmina, bo wydają mi się najbardziej elastyczne jeśli chodzi o mapy (mnóstwo darmowych i komercyjnych!), najbardziej obudowane literaturą (fora internetowe, porady, tricki, etc.) i chyba najbardziej sprawdzone outdoorowo. Do tego dochodzi pytanie czy chcialbys używać zeskanowanych map papierowych (tzw. Custom maps - 'własne mapy' - czy o to ci chodziło w punkcie 2?) - wtedy musiałbys celować w Garminy któóre to obsługują, czyli outdoorowce (odbiorniki "turystyczne"). Nie wiem na innych platformach, poza Garminem, też coś takiego jest możliwe?
Fxrider jest lepszy w te klocki, niech odpowie.

Nie powiedziałeś ważnej rzeczy: jaką kwotę chcesz wydać. Jeśli to się dla ciebie nie liczy, to leć z najgrubszej rury: Garmin Montana. Łączy on w sobie cechy gps-a do samochodu, motocykla, pieszej wędrówki i pływania łajbą. Jak jeszcze w końcu poprawią do końca bugi w firmware, to będzie to mój idealny gps. Ma absolutnie wszystko czego potrzebujesz, a nawet dużo więcej. Ale jak chcesz full wypas, to nie zmieścisz się w 3000 zł........ Już dokładnie nie pamiętam, ale sam Montana to jakieś 2000-2500zł (zależnie od wersji), ok. 300 zł za uchwyt samochodowy, coś podobnie za motocyklowy, jeszcze RAM mount, no i w końcu mapy. Nieźle.

Z drugiej strony rozważ Garmin zumo. Bardzo solidny i niezawodny. Mam w tym swój interes - przyznaję bez bicia: zamieściłem ofertę sprzedazy zumo 550 z akcesoriami w dziale kupię/sprzedam, więc możesz luknąć.
Zumo spełnia wszystkie twoje wymagania z wyjątkiem nr. 6. Na baterii ciągnie tyle co standardowe gps-y samochodowe: 2-4 godz.
Zdrówko,
Miszel
  Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania