![]() |
|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Dawno się nie uaktywniło tylu staruchów z powodu światła... oj czuć tę zimę...
![]() Podos weź zmień siedzenie. Pastor zrób nowe gmole albo mocowanie kufrów. Sambor znajdź se nową babę. 7Greg pij dalej, nie pierdol. Jamen
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
i skoncze już pierniczyć o ładowarkach do baterii:
http://petzl.pl/amc/petzl/sport/deta...-core,470.html
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
700 brawo Pastor! To jak Czinkłeczento.
tutaj mozes sobie zasobnik polozyc na jajeczka to Ci nie zmarzną! http://petzl.pl/amc/petzl/sport/deta...-belt,372.html ![]()
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Poznań
Motocykl: Trampek PD 06
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 17 min 31 s
|
![]()
Wyłamię się z lobby Petzla i powiem MacTronic.
Dokładnie MacTronic K2. Przy bezpośrednim porównaniu światłości zostawiła w tyle Petzla Tikkakę. Osobne światło czerwone z tyłu (dwa tryby świecenia). Z przodu 4 tryby (hi-med-low-pulsacyjne). Używałem jej w górach przy wspinach i nocnym napieraniu, na morzu jako światła sygnalizacyjnego, kiedy oświetlenie decku padło, na rajdach do oświetlania drogi. Kilka razy upadła z wyskości, pare razy nurkowała i żyje. Nie obchodzę się z nią delikatnie. Fakt, że droższe Peztle pewnie będą lepsze, ale w cenie 100-110 pln ta jest bezkonkurencyjna. Mam od 3 lat i złego słowa nie powiem. Brat ma od 4 i podobnie. Pozdro, Antek
![]() |
#5 |
Centralny Jarek
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07, RD07a, RD07a, LC8, LC4, DRZ, K100, XL600LM
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 19 godz 57 min 29 s
|
![]()
Ja ma taką chyba chińczykowatą na paluszki. Dwa lata świeci i nie chce przestać.
Znaczy świeciła bo gdzieś ją prze... Gregu może u ciebie na stole warsztacie została przy wymianie kapcia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Centralny Jarek
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07, RD07a, RD07a, LC8, LC4, DRZ, K100, XL600LM
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 19 godz 57 min 29 s
|
![]()
To poreklamuj troszkę chińszczyżnę za 15 zł - bez bateryjek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Jak komuś ładowarka ładuje dwa lub cztery aku to na pewno nie jest czterokanałowa.
A ja się pytam po jaką cholerę pakować do latarki akumulatorki? To opłaca się tylko w przypadku pożeraczy prądu. Inaczej jest ekonomicznie nieuzasadnione. I niewygodne. Baterie maja wyższe napięcie (1.5V a aku tylko 1.2V). Baterie służą dłużej. Akumulatory szybciej się samorozładowują niż latarka je wysysa. Przynajmniej przy moim użytkowaniu. No i zapasowe baterie są mniejsze niż ładowarka.
![]() |
#9 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
bc-700 jest jak najbardziej czterokanałowa. To w ogole genialna ladowarka jest, udalo mi sie paroletnie akumulatory doprowadzic do 90% nominalnej pojemnosci. normalne aku (2,5-3 Ah) wytrzymuja przynajmniej kilkaset cykli, 2 Ah eneloopy spokojnie potrafia przelezakowac kilka miesiecy i stracic pare setnych wolta w tym czasie. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 4 godz 22 min 10 s
|
![]()
Czy ja cos pisałem o jakimś bc700 cos tam? Chodziło o to, że ładowarka, która nie potrafi ładować 1 lub trzech aku jednoczesnie nie jest czterokanałowa.
A jeśli mierzysz samorozładowanie mierzysz w Voltach to ja wymiękam, idę poczytać.
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Chińska latarka - fajna i tania | wojtekk | Inne | 150 | 25.08.2020 10:01 |
Latarka dla nurków | Kupek | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 2 | 25.07.2014 21:52 |