Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 02.06.2010, 18:47   #11
robinson

Miasto: Białystok, Podlasie
Motocykl: TRAMPEK XL600V, '93
robinson jest na dystyngowanej drodze
Online: 8 godz 43 min 20 s
Domyślnie

@podos
lada dzien powstanie strona wyprawy, wiec bedzie mozna sobie poczytac.

motor sluzy mi tylko za srodek lokomocji, bo lubie niezaleznosc. Rower odpadal, bo mam za malo czasu, a na puszke nie bylo mnie stac - no i pomijam juz problemy z podrozowaniem takim czyms. Zostal sie motor

Cel jest jeden - zdobyc 2 szczyty w KIRGIZJI: CHAN TENGRI(7010 m n.p.m) oraz PIK POBIEDY(7439 m n.p.m) (polnocno-wschodnia czesc kirgizji) )oraz podjac probe zdobycia dwoch w Tadzyksitanie: PIK SOMONI(7495m n.p.m) oraz PIK KORZENIOWSKIEJ(7105 m n.p.m) (centralna czesc). Oczywiscie dojazd na motorze,do ostatniej osady, gdzie bedize mozna zostawic 2 kolka

Kufry sa po to, zeby zaladowac caly sprzet alpinistyczny - np. 2 namioty szturmowe, raki, czekany, kuchenke, puchowki, panel sloneczny, laptopik...mnostwo sprzetu -w koncu akcja gorska bedzie trwala przy pierwszych dwoch okolo 40 dni. Z reszta zawsze caly ten sprzet wozilem ze soba w przyczepce i tylnych sakwach na rowerze.

Obecnie firma z mojego miasta, lider w produkcji sakw rowerowych - CROSSO - zrobila dla mnie specjalne sakwy na motor, jak bede mial czas to zrobie zdjecie i wrzuce na forum, ale mimo to nie kryje obaw czy zdadza egzamin?
Produkt najwyzszej jakosci, ale w koncu to SAKwA, wiec przy mocniejszej glebie moze byc klopot jakby sie porwala. cordura cordura, ale strach jest.
mimo to patrze tez na kufry.

Drugi komplet opon odpada. Wiec jeden - albo E07 - bede sie staral trzymac asfaltow, ale to bedzie trudna sprawa albo E09 - wtedy miec spokoj , ze pojade wszedzie.

plan jest taki, ze kupie poki co komplet E09, a jak sie uda to zakupie jest TKC80 na przod.

U mnie to beda przelotowki - najwieksze jakie sie da, wiec faktycznie bez sensu pchac sie w E09....i wracam do pkt wyjscia.

Ostatnio edytowane przez robinson : 02.06.2010 o 21:47
robinson jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania