![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Szykuję się powoli do wyjazdu, który chodził mi po głowie od dłuższego czasu. Może uda mi się pogodzić z pracą trochę zwiedzania.
Zawsze chciałem zobaczyć Maramuresz bo w północnej Rumunii jeszcze nie byłem. Nie jadę z jakimś szczególnym nastawieniem i chyba miejsca typu Sapanta odpuszczę - jakoś mi nie pasuje turystyka cmentarna /ponoć sami lokalesi mają już dość/... ot... jak to zwykle. Będę jechał aż się nie ściemni. Jakiś booking lup camping i dalej. Chciałbym obejrzeć coś co w moim odczuciu jest już ginącą Rumunią - drewniane chaty, małe wioski, drogi raczej 4 kategorii ale nie ciężki off. Być może w ogóle pojadę HD, jeszcze nie zdecydowałem czy GS czy RoadKing. Pytanie jest takie - ile dni na kręcenie się tam poświęcić? Jeden dzień samej jazdy tam powinien chyba styknąć? Tak mi się wydaje. Potem chcę się skierować w stonę Mołdawii i dojechać do Delty Dunaju. Również pewnie będzie to zwiedzanie dla SMAKU i obejrzenia miejsc z drogi - nie lubię zwiedzać za mocno - cieszę się zawsze najbardziej jazdą. Macie jakieś swoje typy? Nie chodzi nawet o miejsca ale o ulubione drogi? Nie liczę na wskazówki takie na 100% - często ignoruję wskazania GPS i jadę tam gdzie czuję, że muszę jechać więc bardzo rzadko planuję trasę tak na twardo. Zapisałem sobie parę miejsc po drodze gdzie chyba warto pojechać ale np skansen wsi rumuńskiej w muzeum etnograficznym w BaiaMare nie bęezie takim miejscem. Chcę zacząć jazdę tam od od Jeziora nad BaiaMare lub TeceuMic na granicy UA - Tiaczów. Będę się kierował łukiem karpat aż do Delty Dunaju kończąc ten etap w Varnie. Taki jest wstępny plan turystyczny = zobaczymy jak pozwoli go zrealizować terminarz zawodowy. Celem jest DROGA.
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wypad off na południe pl może dalej | Tomas_XRV | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 11.08.2020 14:13 |
Rumunia Maramuresz | alekst | Umawianie i propozycje wyjazdów | 10 | 26.05.2017 05:49 |
Maramuresz 2017 | Evvil | Umawianie i propozycje wyjazdów | 11 | 29.01.2017 18:36 |
Maramuresz 24.05 - 30.05 | Evvil | Umawianie i propozycje wyjazdów | 149 | 15.05.2014 21:44 |
Maramuresz | Evvil | Umawianie i propozycje wyjazdów | 144 | 08.02.2014 11:21 |