Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > BMW

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.01.2023, 12:09   #11
Dubel
Gość

Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał zimny Zobacz post
Patent z wyłączaniem świateł mijania przyciskami od kierunków działa u mnie tylko na postoju. Po ruszeniu światło się zapala więc lipa (sprawdzane w dzień). Aleeee.... udało się wreszcie "dogadać" z kompem BMW i jak dobrze pójdzie będzie zmierzchowe włączanie / wyłączanie świateł mijania. Testy polowe na kablowni zrobionej w pajączka wypadły pozytywnie. Latem w dzień będe mógł sobie na samym ringu jeździć tak jak jest w lampach led w wodniakach. Problemem było podpięcie zasilania tego mojego układu zmierzchowego do wiązki reflektora. Po podaniu zasilania zupełnie odrębnie z mojej instalacji z aku przez rozdzielacz napięcia - działa poprawnie. Dodatkowo zrobię bypass na przełączniku żebym mógł w razie potrzeby jednym pstrykiem ząłączyć mijania na stałe - bo może i taka chęć lub potrzeba być.

Jak skończę projekt to pokażę efekty
Jeśli dobrze rozumiem to po prostu przekaźnik wysterowany z czujnika zmierzchu. Proponowałem moduł drl bo wspomniałeś o wysterowaniu procentowym , a ten uprościł by to bardzo. Czekam na dokładny opis
  Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania