![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 11 godz 56 min 0
|
![]()
Te dziadki 60tki są fajne
![]() IMG_20200525_115645.jpg Moje zdanie. Trzeba mieć do tego cierpliwość i brać korektę na to że sprzęt odstaje technologicznie od dzisiejszych czasów. Robi tylko podstawowe rzeczy bez wodotrysków. Pokazuje gdzie jesteś ale ciężko coś znależść ![]() Mapy. Ja tylko używam map z http://garmin.openstreetmap.nl/ zarówno do wypadów asfaltowych np na Bałkany i zarówno do latania w PL. Mapy bardzo dokładne bo są nawet polne drogi i inne dziwne miejsca. Na asfalt? Na mapie openstretmap trzeba uważać i sprawdzać czy nawi nie prowadzi dookoła bo gdzieś jakiś węzeł nie dokończony. Ja to użwam na sfalcie do korekt kursów bo generalnie zawsze wiem gdzie jestem ![]() ![]() W offa? Robię tak że na kompie rysuję ślad interesującej mnie drogi a później jadę i patrzę czy jestem na lini sladu czy gdzieś zjechałem ![]() To jest relikt. W tym roku jeździłem z tym reliktem po Polsce. Jest południe. Stop. Szukam obiadu. Odpalam smartfon. Szukam "obiady domowe" w najbliszym miescie powiatowym. Ok mam adres. Odpalam nawi garmina. Odpalam opcje. Tryb demo. Ekran polnoc. Zooomuje. Znajduje miasto powiatowe. Strzalkami znajduje mniej wiecej lokalizacje taką jak smartfon w drugiej ręce. I znajduje to miejsce z obiadami domowymi. Mijają może 2 minuty. No i nawi już będzie prowadzic do "obiadów domowych" ![]() IMG_20200525_115645.jpg