![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 8 min 6 s
|
![]()
No to i ja dorzucę swoje 3 grosze. Kask mam od lipca zeszłego roku.
Niedawno upadł mi na krawężnik i pękła płetwa (udało się ją skleić i wkleić na miejsce, jeszcze jest). Daszek ma się bardzo dobrze, fajnie słońce zasłania pod wieczór/nad ranem. Skorupa niemalowana dość łatwo się rysuje i zostają ślady po łapach. Jest dość głośny, ale jeszcze go nie sprawdzałem bez daszka. Fabryczny antifog jest słaby, u mnie paruję na potęgę w chłody. Założyłem antyfoga Oxforda (jakoś się udało go wkleić, choć nie jest zbyt estetycznie) i teraz już przynajmniej nie paruje. Szybka się zamyka i otwiera płynnie, ale z wyczuwalnymi poszczególnymi pozycjami - ustawiam ją jak chcę. Kask (a raczej "wejście") jest ciasny i bez kominiarki do dziś mi uszy obrywa, ale na bańce jest b.dobrze. Nic się nie rozbija, dalej trzyma fajnie (czasem zapominam go nawet zapiąć ![]() Zapięcie bardzo fajne, szybko i wygodnie. Wiatr nie hula w środku (osłona pod brodą, wloty powietrza nie są bezpośrednio przelotowe), ale też nie jest strasznie gorąco w upały. Wlot na szczęce, nad czołem (zamykany) i dwa wyloty z tyłu. Duża szyba, dobra widoczność, dużo powietrza jak się ją otworzy, demontaż bez narzędzi. Trochę się rysuje. Jakość wykonania całkiem ok. Wygląd IMHO ![]() Za cenę nie całych 7stówek nic lepszego nie wypatrzyłem wtedy (dziś zresztą też nie widzę konkurenta). Hornet jakoś mnie niczym nie powalił na kolana jak go mierzyłem, a cenę ma zabójczą. ![]() Dla mnie kask na dobrą 4. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kask enduro z szybą do 600 PLN - opinie, wnioski? | motormaniak | Kaski | 302 | 13.09.2021 21:16 |
Kask UVEX Enduro CARBON albo jaką inna alternatywa | nieludzki | Kaski | 28 | 14.10.2013 23:17 |
Metzeler Enduro 3 Sahara - Opinie użytkowników | czosnek | Hamulce, kola, opony | 35 | 15.06.2010 21:34 |
Gdzie mogę przymierzyć kask UVEX enduro? | bicio | Kaski | 23 | 29.01.2010 20:37 |