Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 29.06.2018, 11:05   #13
dejv667

Miasto: Niepruszewo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
dejv667 jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 11 godz 19 min 59 s
Domyślnie

No i kwestia tego czego się oczekuje.

Ja np testuję któryś z kolei zestaw.
1. MT90AT przód i tył rewelacja na czarnym i w terenie na twardym. Do tego jakiś szuter. Fajny, trwały zestaw gdy większość czasu spędza się na czarnym. Na mokrym i miękkim... Cóż, średnio.
2. MT90AT przód i C02 tył. Na czarnym tył kompletnie żyje swoim życiem. Dla mnie nie akceptowalne. W terenie fajnie pod warunkiem, że nie jest to głębokie błoto. Niby zestaw z dupy, ale plus taki że dając w pizde i odciążając przód przywracamy mu trakcję.
3. MT90AT przód i MT21 tył. Na czarnym praktycznie jak pierwszy zestaw, w terenie według mnie prawie jak na zestawie 2. Dalej zestaw z dupy, ale na latanie po polnych i leśnych drogach, szutrze i niezbyt głębokim błocie ok. Nawet na piachu nie ma tragedii... Pod warunkiem, że wszystkie problemy rozwiazujemy prawym nadgarstkiem.
4. MT21 przód i tył to jak dla mnie obecnie fajny kompromis w układzie 50/50. Na czarnym jest ok. W terenie jest ok. Oczywiście jeśli się nie zapomina, że 200kg enduro to nie jest typowy dirt bike ważący 120kg.

U mnie prawdopodobnie skończy się na dwóch zestawach: MT90AT I MT21.

Na mojego skilla to aż za dość. Jak na możliwości mojej XTZ 660 też powinno to wystarczyć

Z resztą według mnie ciężkie turystyczne enduro to co najwyżej tylko na teren gdzie da się utrzymać jakąś prędkość. Jeśli to ma być taplanie się w błocie w tempie idącego człowieka to zwyczajnie ktoś albo ma skilla albo nie potrafi zrozumieć, że są do tego lepsze maszyny

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
dejv667 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania