![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#20 |
![]() |
![]()
Po co wymieniać tuleje jak nie są wyzarte przez rdzę? Moim zdaniem niepotrzebne koszty. Robiłem kiwaczki w dwóch swoich afrykach i w żadnej nie wymieniałem tulei. Puki co działają dobrze i luzów nie ma żadnych. Raz w roku przy okazji zimowej nudy smaruje i przeglądam. Najważniejsze są uszczelniacze, żeby woda nie dostawała się do wnętrza kiwaczki, jak szlag je trafi to tuleje szybko zadziwieja... Ostatnio naszła mnie ochota na zmianę łożysk na tuleje z poli- czegoś tam. Spróbować nie zaszkodzi, podobno nieśmiertelne.
AFRICA TWIN FOREVER!!!! ![]() Ostatnio edytowane przez szymon25 : 13.01.2018 o 11:34 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Korozja wahacza... | banditos | Rama, zawieszenia, napęd | 9 | 09.03.2013 23:00 |
Wyparowały łożyska dźwigni wahacza | malikut | Rama, zawieszenia, napęd | 13 | 14.03.2010 11:10 |