Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.12.2014, 23:25   #4
Maurosso

Maurosso's Avatar

Miasto: Rz-ów
Motocykl: RD07
Maurosso jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 2 dni 14 godz 42 min 51 s
Domyślnie

Hm...na pewno nie oczekuje że ktoś to zacznie robić bo tak sobie wymyśliłem. Chętnie bym w takim tworzeniu uczestniczył i mogę grzebnąć w tym temacie
Szczególnie jeżeli chodzi o opcję postawienia platformy i określenia szablonu.

Same dane to jednak przydałoby się by wszyscy uczestniczyli po troszeńku (nikt sam wikipedii nie napisał i nikt tego nie oczekiwał). Fajnie by było wypracować jakiś sposób działania na takiej platformie...

np. osoby nieobeznane w temacie, ale chętne pomóc...poświęcają 5-10min czasu na poszukanie info o jednym konkretnym kraju (wertując wątki forum, info z MSZ etc), a osoby, które znają temat (były w danym kraju np.) weryfikują tylko na szybko dane, dodają swoje doświadczenia. Tak coby rozłożyć pracę najefektywniej, i nie oczekiwać że obeznani z tematem będą spędzać całe godziny na uzupełnianie informacji o Turkmenistanie czy innych Chinach.

Mamy tylko 194 państwa na świecie(a sporo tego w UE). Myślę, że jakby każda osoba zainteresowana w użytkowanie takiego serwisu/wiki poświęciłaby 10min to do wiosny byłaby już większość Szczególnie jeżeli akcja uznana byłaby na forum za ogólnie pozytywną. Wrzucić do tego ludzi z forum trampka/pomarańczowych/bmw, i wio. Ale to szczegóły do dopracowania jak powstałby jakiś framework.

Stąd moje pytanie jest takie: czy jest opcja skorzystać ze szkieletu/serwera afripedii? Czy gdyby taki projekt zyskał aprobatę, to może postawić jakiś tani hosting zewnętrzny z funduszy forumowych? Pytam, bo mam niewielkie doświadczenie w temacie dzisiejszych internetów, do tego nie wiem jak wygląda obciążenie serwera forumowego. Jakieś tam proste wiki stawiało się w liceum i było to zasadniczo proste...ale gdyby przypadkiem "granicopedia" złapała trochę ruchu, to fajnie żeby się to nie posypało
Maurosso jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania