Wróæ   Africa Twin Forum - POLAND > Podró¿e. Ca³kiem ma³e, ¶rednie i du¿e. > Kwestie ró¿ne, ale podró¿ne.

Kwestie ró¿ne, ale podró¿ne. Jak nic z powy¿szego o podró¿owaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Narzêdzia w±tku Wygl±d
Prev Poprzedni post   Nastêpny post Next
Stary 03.12.2012, 06:09   #11
motoMAUROxrv

motoMAUROxrv's Avatar

Miasto: OOL-OPOLSKIE
Motocykl: RD07
motoMAUROxrv jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesi±ce 2 tygodni 1 dzieñ 8 godz 2 min 49 s
Domy¶lnie

Hmm, tak jak przypuszcza³em, -nie jestem osamotniony w bliskich kontaktach z faun±... "£owczym" mimo woli, by³em ju¿ wielokrotnie. Nie licz±c "trofeów" zdobytych "puszk±", oprócz wszelakiej drobnicy, -ptactwa, kun i lisów, w zesz³ym roku trafi³em sarnê (koz³a) który mi trochê narozrabia³ pakuj±c siê pod moto przy ok.140/h. Straty to: zerwana linka szybko¶ciomierza, po³amana prawa owiewka, pêkniêta czasza i pogiêta os³ona silnika. Po zderzeniu utrzyma³em tor jazdy.
Nooo kolego Grabbie, z t± watah± dzików to Ci siê uda³o...
Ja jeszcze nie mia³em z dzikami "przyjemno¶ci" i raczej bym nie chcia³ ! W porównaniu z sarn±, taki dzik ma jakie¶ 5-10 razy wiêksz± masê!
A teraz co¶ co zostawi³em na "deser"! (ach, gdybym wtedy mia³ kamerkê!..)
Ooojjj mia³em ja spoooro SZCZʦCIA, -w nieszczê¶ciu pod postaci± pe³nowymiarowej KROWY na drodze, a w³a¶ciwie to ca³ego stada !
A by³o tak: Pe³nia lata, duszno, parno, krótko po lekkiej burzy. Wracam do domu w lekkich cywilkach (podobnie jak kol. Orzep, nie lubiê siê przegrzewaæ je¶li nie muszê) -¶migam do¶æ ¿wawo aby zd±¿yæ przed nastêpn± chmur±! Nagle widzê wy³a¿±ce na drogê krowy... Po obu stronach szpaler grubych drzew, a przede mn± ¶ciana z ca³ego ju¿ stada. Wszystko toczy siê b³yskawicznie, reakcje s± odruchowe, -analiza dzia³ania dopiero po ca³ym zaj¶ciu... Hamowanie na mokrym niewiele daje, ruchoma ¶ciana rosn±ca w oczach, ze 150/h nie tracê nawet po³owy!! Moto "k³adê" tu¿ przed przeszkod± i razem z nim przelatujê na drug± stronê. Znowu do krówek mam spory kawa³ek. Podnoszê moto, sprawdzam swe zw³oki, i ruszam do go¶cia bladego jak ¶ciana. Ch³op przez d³u¿sz± chwilê nie potrafi³ wydobyæ z siebie s³owa, patrz±cna przemian to na mnie, na moto, i na le¿±c± -wierzgaj±c± krowê... Podsumowanie strat U ch³opa: -szok i stan przedzawa³owy, krowa szt.1 z uszkodzonym napêdem -do¶æ powa¿nie pokaleczone ³apy, (jej dalszy los nieznany) -pozosta³e sztuki wygl±da³y na sprawne... U mnie: -zdarta jedna warstwa jeansu z lewej kieszeni na du..., trochê porysowane stela¿e na moto, i po³amana szyba w kasku (¿adnych rys, tylko kupa drobnej, t³ustej sier¶ci), raczej na pewno oberwa³em cyckiem - ogólna niechêæ do "byd³a" na drodze...
Tak wiêc, ufff... wtedy teee¿ siê uda³o!!! -Szczególnie z trafieniem chyba najlepszej wersji z mo¿liwego scenariusza...

Ostatnio edytowane przez motoMAUROxrv : 03.12.2012 o 06:16
motoMAUROxrv jest offline   Odpowied¼ z Cytowaniem

Zasady Postowania