Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 29.05.2012, 11:54   #21
ruda

ruda's Avatar

Miasto: Rzeszów
Motocykl: XT 600E, NX250 Dominator
ruda jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 1 dzień 55 min 59 s
Domyślnie

Ja polecam trasę z Suvodo do Zabljaka przez góry Durmitoru... cudo...

I z Kotoru przez Narodowy Park Lovcen do Cetinje...

Te trasy chyba najbardziej zapamiętałam.

Myśmy byli we wrześniu, było ciepło ale nie gorąco, plaże puste, kwatery za grosze... niestety nie wiem jak w sierpniu...

Co do doświadczeń z Policją w Czarnogórze. Zatrzymali nas dwa razy. Raz za prędkość... koszt 10E... kolejny raz za wyprzedzanie na ciągłej... tutaj chcieli żebyśmy w następny dzień pojawili się na komendzie w stolicy do której był dość spory kawałek... byli nieugięci... ale 10E załatwiło sprawę... Później dowiedzieliśmy się że że 10E załatwia wszystkie problemy

W Podgoricy jest rewelacyjnie zaopatrzony sklep motocyklowy Oryginalny łańcuch Yamahy ściągnięty został z półki a 10 ochotników zmieniło go na chodniku pod sklepem... gdzieś mam adres ale muszę poszukać...

Jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę...

O! Fajna piaszczysta, szeroka plaża jest przy granicy z Albanią i nazywa się chyba Sahara... Obok jest plaża nudystów ale z tego co pamiętam trzeba zapłacić wstęp

PS. Wino w kartonie jest bardzo smaczne :-D
ruda jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania