![]() |
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
![]() |
![]() Cytat:
smaruje to odpowiednio jak mniemam, niemniej - są poważne wątpliwości co do ich wpływu na oringi. tak wyczytałem w necie i dlatego nie polecam np. pilarolu /wg. karty charakterystyki produktu/ choć serce boli, bo to olej i tani, i eko. a to dla mnie ważne. natomiast są na rynku biodegradowalne oleje do prowadnic pił /np. Shella/ które są w 100% syntetyczne i tu pewnie nie ma obawy o wpływ na gumowe elementy łańcucha. piszę 'pewnie' bo znowu - pewności nie mam. od popularnego i sprawdzonego Hipola różnią się znacznie lepkością - są rzadsze, więc mogą się pojawić objawy przedawkowania. biorąc pod uwagę, że jedna kropla oleju zanieczyszcza około 1000l wody, powinno nam zależeć na używaniu olejów biodegradowalnych przynajmniej do smarowania łańcucha... oczywiście wali to póki co wszystkich producentów sprayów i olejów /Scott/. mam nadzieję, że to się zmieni. jeśli nie to może ja zapoczątkuję taki trend - jak już będę miał odpowiednio długo wymoczone 'gumki' testowe. matjas
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 06.11.2010 o 11:53 |
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Motooiler | robertG7 | Wszystko dla Afryki | 25 | 29.03.2014 07:19 |
Porada łańcuchowa pilnie potrzebna ... | paku | Rama, zawieszenia, napęd | 3 | 10.08.2009 09:51 |