Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Dział Producentów i Dostawców

Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 23.02.2010, 01:15   #22
Dzieju
Administrator

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 4 dni 18 godz 14 min 8 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Franz Zobacz post
Motocykl nie bedzie droższy o 100zł . To z mojego zysku .
Datek na forum ma być raczej symboliczny do zarobków i nie ma obciążać kupującego.
Jeśli zarobiłem 40 tys na motocyklach ( przykładaowo) to się nie zrujnuję płacąc 400zl
Jeśli Hubert zarobił 10 tys nie zrujnuje się płacąc 100zł
Ale zasady mają być jednakowe dla sprzedających motocykle.
W przykładzie podajesz datek na forum w szokujacej wysokości 1% , faktycznie chyba Cię nie obciąży. A czemu nie np 5% ? i tak zostanie ci 95% zysku w kieszeni , mało? hmm ..... wiesz co? gdybym nalezał do Waszej grupy i dzięki forum zarobił na czysto np podane przez ciebie te 40.000zł to wstydziłbym się proponować marne 400zł,
takie jest moje zdanie.....i moje zasady.
Z jednym się zgodzę że zasady powinny być maksymalnie jasne i sprawiedliwe jeśli chodzi o zarobki, ponieważ różnice w zyskach między niektórymi z was dochodzą do np kilku tysięcy.
W jakimś innym kraju gdzie kombinacje i chęci nie bycia czasem uczciwym takie dyskusje nie miały by miejsca.
Każdy by okreslił ile zyskał i wspomógł forum np 5% dochodu.
No ale u nas się nie da.
Rozumiem że forum miało być darmowe, ok, ale darmowość się kończy z koniecznością ponoszenia kosztów jego utrzymania.
Do jakiegoś czasu ( np 700 użytkowników) nie było najmniejszego problemu, no ale są głosy żeby się rozrastać.... no to mamy blisko 2000 i co z tego? ano jak widać dodatkowe kłopoty.
Nie należę do grupy PiD więc nie wiem czy powinienem zabierać tutaj głos....ale...

Ostatnio edytowane przez Dzieju : 23.02.2010 o 01:19
Dzieju jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania