Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Kaski

Kaski kaski, gogle, itp.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 19.02.2010, 20:59   #13
diverek
Amator podwórkowy

diverek's Avatar

Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
diverek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 4 godz 19 min 2 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał petrosbike Zobacz post
No to wracam do kasków. Wpadłem do Liberty w łodzi i zobaczyłem tam kask BMW System 5. Spodobał mi sie bardzo. Na głowie lezał jak ulał. Podobał sie nawet zonie tylko ta cena niefajna 1850zł. Zaczałem wiec szukac na ebayu no i znalazłem za 740 zł z licytacji nowy "wystawowy", nieużywany. Przyjechał juz do mnie i na razie jestem nim zachwycony. Wykonanie po niemiecku-perfekt madein germany nie china. Waga 1690g. Szybka na mrozie nawet nie paruje , powinna sie sprawdzić. Okulary słoneczne swobodnie sie mieszczą. Teraz przedemna wyzwanie jak tam zamontowac zestaw interkomu z mikrofonem na patyku. Mam pytanie do kolegów czy ktos uzywa takiego kaska? Jak tam sie demontuje szybe w celu np wymiany oraz jak szczeke - boje sie cos urwac na dzien dobry. Dam wrażenia z jazdy jak sie troche ociepli bo jakos teraz to za bardzo nie mam ochoty po mrozach sie telepac.
Odgrzebie trochę tego posta. Kupiłem właśnie na ebayu taki kask - http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...m=260553300817 . No niemal taki. Bo mój jest roczny a nie nowy i ma zamontowany system komunikacji Bluethoot. I mój jest sporo droższy. Ale patrząc na ceny sklepowe to i tak nie jest źle. I teraz mam pytanie? Trochę późno o to pytam ale nie miałem czasu wcześniej bo aukcja się kończyła i musiałem podjąć szybka decyzję. Ja mam obwód czaszki 57 cm a ten jest na 58/59. Czy numeracja w BMW jest zaniżana, poprawna czy zawyżana? Tzn. jaki masz obwód "dyńki" a jaką numeracji kasku masz? I jak Ci to wszystko pasuje? No i wreszczie napisz jak Ci sie go używa? Jak sie sprawuje? Czy srodek jest wypinany do prania? Jak z hałasem podczas szybszej jazdy?

Ostatnio edytowane przez diverek : 19.02.2010 o 21:04
diverek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania