![]() |
#31 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Dzień 2
Dzisiejszy dzień nazwaliśmy outdoorowym, bo było sporo łażenia i to czasami dość wymagającego. Co do atrakcji to zrobiliśmy dzisiaj tzw. Trotternish Loop czyli odwiedzone miejsca to: - Fairy Glen - pasmo Quiraing - Kilt Rock and wodospad Mealt Falls - Brothers Point - Old Man of Storr To ok. 121 mil jazdy jak na poniższym planie z Google Maps https://goo.gl/maps/PdKwyjMStn1Pw8K6A Dzisiejsza pogoda była po prostu super. Około 20*C i lekki wiaterek (ciut mocniejszy jak się weszło wyżej). Coś czuję, że jutro będą nas męczyć zakwasy od wspinaczki na Quiraing i pod skałki Old Man of Storr ![]() Samochód spisuje się znakomicie. Wyruszyliśmy dzisiaj przed 10 rano z zasięgiem 182 mile i po odwiedzeniu wszystkich dzisiejszych atrakcji i pokonaniu ok 82 mil dojechaliśmy z wskazywanym zasięgiem 131 mil do największego miasteczka na wyspie - Portree. Wszystko dzięki terenowi górzystemu i jeździe w trybie B czyli z max regeneracją. "Odzyskane" 30 mil zasięgu to już jest coś ![]() Druga sprawa to samochód super jeździ w górach. Pokonywanie wzniesień to sama przyjemność - nie słuchać silnika na wyższych obrotach, podjazd jest bardzo łatwy (jest takie angielskie słówko "effortless", które to dobrze oddaje ![]() Na dość krętej drodze A87 testowałem dzisiaj też Predictive ACC (czy jak to się tam nazywa) czyli funkcję która sama zwalnia samochód do bezpiecznej prędkości w zależności od zakrętu itp. Ustawiłem na ACC 60mph (limit prędkości poza terenem zabudowanym w UK) i pokonałem tak wiele mil nie dotykając pedału gazu czy hamulca. Samochód sam ostrzega przed ostrym zakrętem i dobiera prędkość do jego pokonania wyświetlając ją i odpowiednio zwalniając. Kierowcy pozostaje tylko skręcać kierownicą. Jak dla mnie super sprawa, choć oczywiście nie zwalnia od myślenia i kontrolowania co robi samochód. Na koniec dnia doładowaliśmy się do 100% w Portree na ładowarce 50kW (obok Audi e-tron 55) aby mieć ciutkę "soczku" na jutrzejszy dzień. Poniżej trochę fotek z dzisiejszej eskapady. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przegląd 1000km | Mesjasz | NAT - Warsztat | 40 | 05.02.2019 10:28 |