Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Układ elektryczny i zapłonowy

Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 21.03.2009, 21:22   #19
Maciej

Motocykl: nie mam AT już
Maciej jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 dni 8 godz 19 min 9 s
Thumbs up Działa!

Paliiiiiiiiiiiiiiii

fucktycznie, jestem głupi i zamieniłem te przewody
już jest ok, mam nadzieję że to pomogło i będzie już palił normalnie (odpalił po chwili jakies 10s kręcenia, potem już normalnie) pojeździłem trochę i go zgasiłem... poskręcałem wszystko (jakieś 30 min) i znów odpalam! pali bez problemu... postał sobie z 10 min, wysprzątałem garaż, schowałem motur i jutro (jak zapali bez problemu) dzidaaaaaaaaa

Co zauważyłem dzięki tym pracom:
- po wymianie świec, motur lepiej jak by palił, wystarczy tylko musnąć rozrusznik i pali a dawniej trzeba było trochę przytrzymać
- trochę jak by lepiej wkręcał się na obroty
- ten motór najprzyjemniej mi się rozkładało i składało (platiki i inne gówna) może to ta precyzja wykonania?
- nie pozostawały mi żadne śrubki ani części
- przy okazji wymieniłem olej
- utwierdziłem się w przekonaniu co do jej stanu technicznego, nic nigdzie nie malowane, platiki nie klejone, żadnych śladów jakiejś roboty...
- przydała by się synchronizacja gaźników, raz na jakiś czas motor jak by przygasał ale nie gaśnie...

Dziękuję Wam za wszelkie porady ! bez Was zapewne nie rozwiązał bym problemu i albo zaczął wymieniać świece, pompe i inne pierdoły i wsadził tylko pieniądze !!!

PS Jeszcze nigdy przy pomocy (jakiegokolwiek) forum nie rozwiązałem problemu

Ostatnio edytowane przez Maciej : 21.03.2009 o 21:25
Maciej jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania