Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 01.11.2008, 20:34   #10
jeleń

jeleń's Avatar

Miasto: Chodzież
Motocykl: RD04
jeleń jest na dystyngowanej drodze
Online: 0
Smile

Po wczorajszych testach jestem mile zaskoczony!

Można funkcjonować z tym zestawem nawet przy 130km/h. Zapytałem przy tej prędkości i odpowiedział mi gość, że słyszy mnie bardzo dobrze a był 3km ode mnie. Jak mu powiedziałem, że nadaję z motocykla to był zdziwiony jakością. Podczas rozmowy z kolegą potwierdziła się ta opinia, co prawda słyszał gdzieś w tle mój pusty wydech ale był ledwie słyszalny w porównaniu z moim głosem.

Aha! Na automatycznym squelchu po przekroczeniu 120km/h zaczęłu wdzierać się zakłócenia z silnika. Po przejściu na manual (skręciłem do ok.3/4 skali) było ok. i jeszcze miałem zasięg ok.3-4km.

Teraz tylko pozostaje wszystko dopieścić pod względem montażu i funkcjonalności czyli:
1. uchwyt do kierownicy (montaż radiotelefonu w poziomie - wzdłuż kierownicy, rozwiązuje problemy z plątaniem się kabli oraz umożliwia w dogodniejszy sposób posługiwanie się pokrętłami i przyciskami)
2. wodoszczelny pokrowiec (tu może być kłopot ale coś wykombinuję)
3. montaż głośników w kasku (narazie przyczepiłem taśmą do łba)

Dla zainteresowanych:
Miałem kask Airoh S4
Leży on dość ciasno na głowie na mojej więc będzie trzeba z głośników wywalić rzepy i po prostu je wszyć do kasku - bo inaczej go nie włoże.
Mikrofon był przyklejony na samym dole szczęki pod wlotem powietrza (ok.5 cm od ust).
Mam najwyższą szybę (Givi) - to też napewno ma znaczenie.

Zestaw będzie wykorzystywany głównie do dłuższych podróży oraz opcjonalnie w moim drugim aucie (to był warunek zakupu).
jeleń jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania