![]() |
|
Kwestie ró¿ne, ale podró¿ne. Jak nic z powy¿szego o podró¿owaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzêdzia w±tku | Wygl±d |
![]() |
#8 |
Hodowca Kalafiora
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Kraków
Motocykl: ju¿ nie mam AT, tera jest MG
![]() Online: 1 tydzieñ 3 dni 2 godz 34 min 42 s
|
![]()
Niestety to nie jedyny przypadek odkrêcenia siê ko³a w Y60. Statystycznie rzecz ujmuj±c, jest to niemal nagminne - bo na 4 przypadki "odkrêceñ", których by³em ¶wiadkiem, 3 mia³y miejsce w Y60. A "near miss" nie liczê, ale pytanie "dlaczego brakuje Ci ¶ruby w tylnym kole" czêsto mo¿na by³o us³yszeæ.
Z ciekawo¶ci - upyca³e¶ wcze¶niej z zapiêt± blokad±? Wszystkie 3 znane mi przypadki mia³y miejsce po ostrym upycaniu w³a¶nie z zapiêt± blokad±. Wygl±da³o na to, ¿e pewne kombinacje ¶rub/felg oraz niew³a¶ciwego momentu dokrêcenia luzuj± siê w takich okoliczno¶ciach. Inna historia: wracam pó¼nym wieczorem Kalfiorem do domku, jestem nie dalej ni¿ kilometr od cha³upy, i nagle z krzaków wybiega piesek - wioskowy kundel jakich na pêczki. Zwalniam, i zatrzymujê siê, bo ten leci ¶rodkiem drogi przede mn±. Niech leci. Ale nagle z krzaków wylatuje drugi trzeci czwarty pi±ty IDENTYCZNY kundel i nagle s± wszêdzie wokó³ mnie. Wtedy pokapowa³em siê, ¿e to warchlaki... Oczyma wyobra¼ni ju¿ widzia³em lochê szar¿uj±c± z krzaków. Jedynka, gaz i nie ma nas... I jeszcze w temacie "a co gdyby to by³ szerszeñ" :-) Ciupa³em sobie drzewo na opa³. Coby siê nie odwodniæ nadmiernie, zgromadzi³em pod rêk± odpowiedni zapas chmielowego napoju gazowanego, który w nieregularnych odstêpach czasu uszczupla³em, odstawiaj±c na wpó³ opró¿nion± puszkê na daszek od drewutni. Za którym¶ kolejnym ³ykiem poczu³em, ¿e oprócz napoju, do ust wpada mi co¶ jeszcze. Niestety, by³o ju¿ za pó¼no, zanim wyplu³em zawarto¶æ, poczu³em piek±cy ból na jêzyku, który w szybkim czasie spuch³, co by³o nawet zabawne, bo nie mie¶ci³ siê w miejscu na niego przewidzianym i tak ¶miesznie mówi³em. Na szczê¶cie nie jestem uczulony, a wstrêtny owad u¿±dli³ mnie w jêzyk, a nie dotar³ np. do krtani. Szk³o jest bezpieczniejsze ;-)
To nie burza tata, to Pan Bóg je¼dzi na motorze! Ostatnio edytowane przez pyntront : 03.12.2012 o 11:36 Powód: Coby nie mno¿yæ postów. |
![]() |
![]() |
Narzêdzia w±tku | |
Wygl±d | |
|
|
![]() |
||||
W±tek | Autor w±tku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Jura, czyli ,,mêskie przygody". | Kristos | Polska | 6 | 01.02.2011 22:37 |
"Helpfl Staf", czyli technologia rejli w s³u¿bie Lejdis | ucek | Lejdis | 25 | 15.09.2010 20:52 |