![]() |
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gorzów Wielkopolski
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 dzień 18 godz 40 min 16 s
|
![]()
Pany pomocy trzeba!
nie będę zaczynał nowego tematu bo jest tego sporo, jednak odpowiedzi na pytania nie widzę: Ale do rzeczy: - RD03 - brak ładowania - kontrolki nie świecą - afryka zdechła nagle podczas jazdy - odpala na pych na innej baterii - bateria oryginalna mierzona bez klem - 12,8V - kontrolki jednak czasami świecą ![]() - nawet jak odpali to świeci kontrolka ładowania - masa wydaje się OK - wtyki/złączki na regulatorze bez śladów korozji i nadtopienia - OK - napięcie na baterii podczas pracy silnika to 12,7V - też chyba OK - ładowanie ok. 4V Cytat:
1. Próbowałem zmierzyć napięcie na poszczególnych fazach NA ODŁĄCZONYM REGULATORZE, ale jak tylko odłączę którąkolwiek wtyczkę reglera to silnik gaśnie... No i jak mam dokonać pomiaru na niskich/wolnych obrotach ![]() ![]() ![]() 2. Przebicia do masy nie stwierdzono 3. Zauważyłem na bezpiecznikach (wszystkie OK), pod zegarami, że zamiast tego prawego (piątego) jest coś wlutowane. Wygląda jak dioda prostownicza, ale jak pisałem wyżej - wiedzy zbyt dużej nie mam. Jest na tym oznaczenie: RM4 7D. Czy to oryginalne rozwiązanie w rd03? 4. Czy regulatory rd03 i rd04 są takie same? Macie jakieś pomysły? Sezon w pełni, a tu zamiast jeżdżącej afryki, tylko wieeelka czarna kupa na dwóch kołach Ostatnio edytowane przez barthez : 27.04.2010 o 23:33 |
|
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Brak prądu. Rd 07a | Harnaś | Układ elektryczny i zapłonowy | 15 | 16.08.2016 07:49 |
brak pompy | rambo | Uklad paliwowy i wydechowy | 31 | 31.05.2013 00:51 |
Brak kierunkowskazów | zbys | Układ elektryczny i zapłonowy | 3 | 18.12.2012 21:18 |
Brak luzu | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 17 | 10.07.2011 07:53 |
Brak o-ringu. | Mecia | Uklad paliwowy i wydechowy | 21 | 15.03.2011 15:23 |