|
|
#31 |
|
Administrator
![]() |
dzwoniłem z ciekawości do dwóch serwisów dzisiaj, Pruszków i Piaseczno.
Stawka godzinowa 400-420zł brutto. dopytywałem o XRV (zawory, gaźniki, synchro) - usłyszałem 1300-1500zł Chyba muszę podnieść stawkę u siebie
|
|
|
#32 |
|
Administrator
![]() |
Kurde, jak człowiek siedzi w garażu zarabia 420-520zł za godzinę brutto
wow
|
|
|
#33 |
![]() |
~3 lata temu chlopakowi gdzies w krakowie powiedzieli za gazniki w Transalpie 600 1500pln brutto to sie lekko przestraszyl
na grupie XT1200Z gosc opisuje jak ASO Yamaha skasowalo go osobno za: regulacje zaworow wymiane lancuszka wymiane napinacza tak jakby od nowa trzeba bylo motocykl rozbierac a przeciez to sie robi wlasciwie jednoczesnie. wymiane napinacza mu wpisali 3.5h. suma faktury byla calkiem z sufitu
|
|
|
|
#34 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
W Hondzie obowiązuje FRT (czas naprawy i to jest świętość przy standardowych rzeczach). Nietypowe rzeczy idą ze stawki godzinowej.
|
|
|
|
#35 |
![]() |
Każdy Dealer ma standardowy cennik. Każdy. I każda czynność ma swoją cenę w kosztorysie. Jak policzyli każda z osobna to tam wyszło ale to jest zwykłe oszustwo.
|
|
|
#36 |
![]() |
pomylilem sie: wymiane napinacza mu wpisali 2.5h a nie 3.5h tak czy owak doklepali mu poszczegolne rzeczy osobno: regulacje, lancuszek i napinacz. moim zdaniem powinni to wrzucic w pozycje regulacja bo przeciez i tak napinacz wyciagasz a lancuszek zrzucasz
z wykazu czesci widac tez ze zawory nie byly regulowane bo nie wymieniono plytek, wiec regulacji nie wymagaly najwidoczniej
|
|
|
|
#37 |
|
Administrator
![]() |
No ewidentnie są powielone pozycje.
Co z tego, że rabat dany, skoro w chuja polecieli. Wymiana łańcuszka, wymiana napinacza i regulacja to jest kurwa JEDNA robota wynikowa. Gdybym tak policzył w Hondzie to mnie wywalą na zbity pysk za próbę naciągania... Mogli dodać 300-400zł do zaworów - jako uzupełnienie przy wymianie łańcuszka i tyle. SZEROKIM ŁUKIEM takie coś omijać....
|
|
|
#38 |
![]() |
ja nie widze podstaw do dodawania czegokolwiek - to jest przeciez mniej niz minuta. wyciagasz stary i wkladasz nowy. w tym modelu akurat to bardzo proste bo jest sporo miejsca. wymiana napinacza 2.5h jak go masz wyjetego i musisz wlozyc tak czy owak. no jest grubo
tym bardziej, ze nie trzeba bylo ruszac walkow, szklanek i plytek, wiec dla mnie to nie regulacja a inspekcja luzu
|
|
|
|
#40 |
![]() |
kilka lat temu koledze z Hamburga powiedzieli ( nie wiem czy w ASO) czy w prywatnym jakims serwisie za SAMA regulacje zaworow w CRF1000 1200euro. znam tez ceny w duzym serwisie w Szwajcarii i tam na przyklad wymiana sprzegla w np. R1200GS jest juz nieoplacalna biorac pod uwage wartosc motocykla. chyba, ze ktos sie uprze ale podejmuja sie tak duzych ingerencji w sprzet bardzo niechetnie + niewielu potrafi.
|
|