![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1741 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 3 dni 15 godz 11 min 25 s
|
![]()
A to coś na pewno jest dokładne?
U Kitajców do nabycia za 100 zł...
![]() |
#1742 |
![]() |
![]()
oczywiscie. u Kitajców wszystko jest dokładne - już dawno przeciez przescigneli swiat zachodni w kazdej dziedzinie zycia od metrologii zaczynajac na cukiernictwie konczac
a na serio: zamocowac i raz dokladnie wycechowac fizycznym obciazeniem na dzwigni nanoszac konieczne korekty w postaci funkcji na przyklad
![]() |
#1743 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 13 godz 16 min 16 s
|
![]()
Mam taką kostkę. Prócz niej dwa tradycyjne klucze. Gdy porownywałem klucze z kostką okazało się, że z dużym kluczem jest pokrycie, a mały ma odchyłki zbyt duże. Sprawdzałem dodatkowo za pomocą dzwigni i ciężarków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1744 |
![]() |
![]()
i jak wyszly testy z obciazeniem ciezar/dzwignia?
![]() |
#1745 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 13 godz 16 min 16 s
|
![]()
Robiłem to Jurku ze dwa lata temu. Jaką dźwignie i ciężar dałem to już nie pamiętam, ale kostka pokrywała się z tym co miała pokazać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1746 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1747 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Kupowanie i kręcenie w ciemno może się kiepsko skończyć a moda na używanie dynamometryków jest. No dobra czasem jest po prostu niezbędna. Czyli po kupnie trzeba po prostu sprawdzić czy te siły są prawidłowe , to co płacę za kawałek metalu który może nie działać lub robi co chce? A miało być tak pięknie. Pytanie o kostkę , czy po iluś kręceniach czy czasie może się rozkalibrować , i potem inną kostką trzeba sprawdzać? Szynszyll podpowiadasz testy naturalne , obciążeniowe tylko że to trudne by sprawdzić każdą kreskę na podziałce. Można orientacyjne ale i tak nie będzie idealnie, a po coś się te klucze kupuje , żeby było równo.
![]() |
![]() |
#1748 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Ålesund, N
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: Rosnacy
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 14 godz 25 min 53 s
|
![]() Cytat:
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1749 |
Administrator
![]() |
![]()
No tak, porządny certyfikowany ma szansę trzymać parametry.
Tylko czy zawsze tak jest? Spotkał się ktoś że drogi markowy też miał odchyłki? Pyram z ciekawości bo po trochu myślę nad zakupem. A szkoda mi kasy na "zepsuty" fabrycznie.
![]() |
#1750 |
Odrzuca kule
![]() |
![]()
Dzieju, jaki zakres chcesz kupić?
Ja szukam wkrętaka dynamometrycznego do roweru. Wera mnie rozczarowała ![]() Wczoraj oglądałem film z testów, gdzie gość mierzył takowy. Powtarzalność była, ale odchyły duże niestety. Ale czasami coś zrobią fajnego: https://www.youtube.com/watch?v=Udms366bvVs https://www.youtube.com/watch?v=cs9iHReDdaY |
![]() |
![]() |