![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: Chrzanów
Motocykl: CRF1000L DCT
![]() Online: 2 dni 16 godz 1 min 25 s
|
![]()
Jako, że to mój pierwszy post na forum, to na wejściu witam wszystkich fanatyków jedynej i słusznej królowej (nie znalazłem przywitalni, to witam się tutaj
![]() Afrykę ujeżdżam od dwóch lat. Jak na razie nawinięte 22500km, niby niedużo, ale jak na brak wyjazdów większych jak 3-4tys na raz to nie jest źle. W tym roku planuję nawinąć kolejne 28-30tys na jednej wyprawie. Konkretnie to wszystkie skrajne punkty geograficzne Europy, uzupełnione o geometryczne. W sumie "końców Europy" mam na tapecie jak na razie 8, a co się urodzi po drodze to zobaczymy ![]() Jest tu dużo osób, które jeżdżą NAT dłużej i mają większe przebiegi, dlatego też chętnie przyjmę wszelkiej maści info i porady odnośnie przygotowania moto. Jakieś specyficzne akcje przygotowawcze, typowe usterki, jakie części zapasowe zabrać na trasę. A w kwestii samego wyjazdu, to co do Europy zachodniej nie mam żadnych obaw, ale jakaś połowa całego wyjazdu będzie to Rosja (od południa, po północ, i kawałek Azjatyckiej części). W temacie Rosji jestem kompletnie zielony, i tutaj każda informacja i wskazówka będzie cenna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Tu jest powitalnia.
Ostatnio edytowane przez Novy : 19.02.2021 o 23:49 Powód: Podlinkowałem Powitalnię ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Już się poprawiłem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 38 min 14 s
|
![]()
Wyznacz sonie więcej punktów na Zachodzie. Rosji raczej bym nie planował w tym roku. No ale trzymam kciuki.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
![]()
Osobiście zdecydowanie wolę wschód niż zachód... Rosji nie ma się co bać, fajny kraj , świetni ludzie(im głębiej w las tym lepsi)... Podstawy rosyjskiego potrafią zdziałać cuda, policja przyjazna ale uważaj na świętości jak zakaz wyprzedzania na ciągłej bo wtedy skroją cię bez litości, tanie paliwo , tania wózka... czego chcieć więcej
![]() Tak jak wspominał Sambor na możliwość wjazdu do Rosji nie liczył bym w tym roku... Planowanie czegokolwiek w tym roku w tej chwili mija się z celem chyba, że będziesz na liście ukłutych magicznych płynem...
![]() |
#6 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Sambor, tyle się napracowałeś i nie chcesz się pochwalić?
Stany - subiektywny przewodnik lub koleżanka Metel: Rosja oczami Rosjanki Do tego cały dział Relacje z podróży - Trochę dalej Znajdziesz tam mnóstwo wypadów w różne zakątki globu. Naturalnie m. in. na Wschód. Z czasem może i Ty coś napiszesz? ![]() A na razie masz mnóstwo czytania ![]()
![]() |
#7 |
|
![]()
W Sumie to też bardziej mnie ciągnie na wschód. Zachód mam w miarę ogarnięty już, ale z racji całego pomysłu nie mogę go pominąć.
Mam nadzieję, że w miarę się sytuacja wyklaruje i jednak będzie możliwy wjazd do Rosji. Zasadniczo bać to jej się nie boję, ale wolę jednak się trochę bardziej zorientować co i jak. Główne punkty na focie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 38 min 14 s
|
![]()
Workutę jak rozumiem chcesz zrobić zimą? Czy jakiś pomysł jest na lato? Drogę tam zrobili już?
![]() |
#9 | |
|
![]() Cytat:
Jak będzie potrzeba to nie wykluczam alternatywnych środków transportu jak koń, łoś, renifer, kajak, czy cokolwiek innego. Buty będą moim drugim podstawowym nośnikiem na trasie. Nie wszędzie jednak da się dojechać. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Pociągiem może?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wyjazd na Południe Europy 25.07- 9.08.2020 | Komar | Umawianie i propozycje wyjazdów | 18 | 23.07.2020 09:31 |
Plan na sezon 2019 południe Europy | piotr.dialog | Przygotowania do wyjazdów | 28 | 15.02.2019 11:45 |
Spanie "na dziko" na terenie Europy | Stary-S3 | Przygotowania do wyjazdów | 21 | 27.05.2013 21:12 |
Rumunia i reszta Europy :-) | janeksok | Przygotowania do wyjazdów | 29 | 30.06.2012 09:01 |