Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary Wczoraj, 23:31   #13
Brzeszczot

Brzeszczot's Avatar

Miasto: Leśna Dzicz
Motocykl: KTM R
Przebieg: jest
Brzeszczot jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 3 dni 23 godz 12 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał matjas Zobacz post
Jak porównasz góry GranCanarii i Teneryfy to się okaże, że też nisko nie jest ale jednak bardziej sporo na południe. Madera jest bardzo mała i, jak pisałem już powyżej, pogoda bardzo zmienna i pada często.
Wydaje mi się jednak, że, po pierwsze: CIĘŻKO będzie mi dogodzić po GranCanarii, którą polecam każdemu w ciemno, po drugie trzeba zapomnieć o wyspach morza śródziemnego. 12-15C w dzień w porywach to nie będzie żadna atrakcja w Styczniu.

Tymczasem czekam na opinię kogoś, kto faktycznie polatał po Teneryfie konkretnie i najlepiej bez przewodnika Lonely Planet
W lutym w tydzień zrobiłem skuterem po Teneryfie 760 km i całej nie dałem rady objechać. Zostało tak z 1/4 do penetracji. Znalazłem fajną i tanią wypożyczalnię 🏍️. Lot przez Głupią Brytanię 79 PLN od ryja . A stamtąd Teneryfa po 85 PLN . Spaliśmy różnie , czasem na plaży czasem w apartamencie , czasem hostelu ze zjarnym towarzystwem. Od zaplanowania do wykonania zajęło nam to jakieś 4 godziny 🤣🤣 Jadąc obok lotniska spojrzałem na termometr w aucie , było -23 . Czternaście godzin później było już +24 . W nocy spadało do 18/20 . Wjechaliśmy skuterami pod Teide na wysokość 2150 ,następnie z buta. Pamiętaj jak chcesz wejść na szczyt to trzeba z samego ranka bo później strażnicy parkowi wymagają pozwoleń i zawracają 🫣😁 ale widoki z góry sztos 💪https://youtube.com/shorts/ZYquD306V...KT5cI0uNT-xoIC uważam że wypożyczenie skuterów na takiej wyspie to dobry pomysł, chłop był lekko zdziwiony patrząc na licznik kiedy oddawaliśmy sprzęt 😁https://youtube.com/shorts/6Jjx4QN0gHI?is=hQ1f9SyyJ3_91JNZ

Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka
Brzeszczot jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania