![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#91 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 10 godz 27 min 47 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
![]() |
![]()
Tak , tak chodziło mi o Ciebie. Od nas z forum epickie wypady do Rosji odwalili Sebol , Majo, Izi i Movistar i wielu innych . Jak przeszukasz dział podróże to będziesz miał sporo konkretnych osób które napewno nie odmówią informacji .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 10 godz 27 min 47 s
|
![]() Cytat:
Nie jest problemem poruszanie się po Rosji..... nie mam jedynie pewności na ile problemem jest poruszanie się tam na polskich tablicach. Ale z tego co się do tej pory dowiedziałem to jest w miarę normalnie... jak kiedyś. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 17 godz 2 min 38 s
|
![]() Cytat:
No i wlasnie wskoczyl mi do lepetyny taki scenariusz: Jade sobie do Rosji. Nie mam moralnych dylematow zwiazanych z tym, ze zostawiane tam przeze mnie pieniadze sluza gangsterskiemu rezimowi do mordowania cywili w sasiednim kraju. Jade sobie tak i jade, a tu nagle bunt na froncie! Glodni ruscy zoldacy zwrocili sie przeciwko gangsterom! Gangsterzy zaczynaja walke o schede po swoim bossie, a zoldacy wracaja do swoich domow, bo tam jest zarcie. Po drodze zabieraja co popadnie- kible, pralki, motocykle podroznikow....Wracaja pieszo, bo kolej sie rozsypala, a Ukraincy spalili wszystkie pojazdy. No i ja w tym wszystkim, jedyny podazajacy na Zachod wsrod straumatyzowanych, zmeczonych, glodnych mas zolnierskich... To sie nazywa "ultimejt adwenczure"!!:-) wszelkie podobenstwo do "realu" jest zupelnie przypadkowe...:-) pozdrawiam trolik |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 4 tygodni 6 godz 29 min 24 s
|
![]()
...a nic...
![]() |
#96 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2020
Miasto: Chrząstawa Wielka
Motocykl: Yamaha 1VJ/Huska FE501
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 2 godz 30 min 47 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 17 godz 2 min 38 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 5 dni 23 godz 24 min 0
|
![]()
"Druga wojna wybuchła" 24 lutego 2024.
Motocykle były spakowane, gotowe do wyjazdu na dzień 26 lutego. Dwa dni w napięciu, jak daleko dojdą. Szalę przeważył filmik w TV o desancie na bazę śmigłowcową pod Brodami. To ok 30km od Huty Pieniackiej. Desant komandosów, wystrzały, dymy... Uznałem, że sytuacja jednak wyjątkowo niepewna i jako starszy zdecydowałem, że nie jedziemy! Maciek nalegał, ale ja nie chciałem brać dodatkowo odpowiedzialności i za Niego. Trudno. To bodaj jedyny raz od 10 lat, kiedy nikt nie pojechał do Huty w rocznicę. Po kilku dniach w napięciu, przedstawiony desant okazał się mistyfikacją w wiadomym celu. Teraz łatwiej zrozumieć, o co chodzi... Maciek zły nie odzywa się do mnie do dziś... Także, ten. Dziś bym się nie zastanawiał i nie żałował. Masz jechać, jedź. Ludzie na wschodzie szanują odważnych. Zwłaszcza, jak będziesz sam. Powodzenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2015
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 2 godz 56 min 45 s
|
![]() Cytat:
Wróciłem właśnie z tygodniowego (co prawda nie na moto ale na 4oo) pobytu w Mikołajowie. Jakieś ryzyko zawsze jest i wyjazd to decyzja własna. Ostatnio edytowane przez przemo77390 : 28.04.2025 o 16:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
LS2 co sądzicie? | buli | Kaski | 27 | 03.05.2013 08:31 |
Co sądzicie ? | Kubaandcom | Kaski | 2 | 19.11.2012 21:17 |
Heidenau - co o tym sądzicie | wojtek II | Hamulce, kola, opony | 20 | 10.05.2012 11:45 |
STOP co o tym sądzicie? | Kazmir | Układ elektryczny i zapłonowy | 8 | 05.03.2011 07:23 |