Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Wczoraj, 12:29   #7
madafakinges

madafakinges's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
madafakinges jest na dystyngowanej drodze
Online: 11 miesiące 1 dzień 50 min 26 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał mdxmd Zobacz post
jak rydz to nie za 44.000zł ten sam silnik w KTM ma przeglądy co 15.000km i jakby to jest przegięcie ale w drugą stronę kove GT powinno mieć co 10.000km ale minimum co 7500km tyle chyba miały KTMy jeszcze przed 2000r.

po prostu co 5000 to jest przekręt a nie rydz, chińskie piękne rydze można kupić już za 22.000zł

załóżmy, że mam nalatane 3300km od wymiano to gdzie mogę pojechać aby nie stracić gwarancji gdzie są ASO na trasie do Gruzji albo Grecji np. fajnie byłoby pojechać na Peloponez --- nie ma opcji, oni po prostu chcą abyś na gwarancji nigdzie nie jeździł no chyba, że pojechać zwiedzać Chiny to może serwis kove jest w każdej wiosce ale nawet tam nie masz gwarancji

Po prostu gwarancja na KOVE jest tylko i wyłącznie w kraju, za granicą NIET jak Ci coś padnie to od biedy w KTM pomogą ale nie za darmo. Odnoszę wrażenie że te motocykle nie nadają się do dalszej turystyki i nawet importer do tego zniechęca..... tak samo jak z KTM jak jechać dalej to na lawecie na wszelki wypadek.
W kove jest pierwsza wymiana oleju 1000 druga 5000 trzecia 10000 póżniej już co 10tyś. Moim zdaniem mądrze że na początku silnik się ukłąda i warto częściej zmieniać olej.
Z gwarancją to w PL bym żadnej marce nie wierzył... mało to się można naczytać na tematy z hądą czy KTM... kupuje nowy sprzęt tak samo jak używany licze, że się wydarzy i nie rozjebie...

Ps.Mimo tego że w garażu DesertX to jeśli miałbym zostać z jednym moto wziąłbym KOVE=LOVE
Ps.2 Co do dostępności części zamawiałem ostatnio jakieś śrubki, gumowe przelotki 3dni i były u mnie. Czyli prawda jest z magazynem części w PL. Z takich ciekawostek to kompletne przednie koło 2200zł, chłodnica z wentylatorem 900zł, miska oleju 400zł, dekiel silnika 200, owiewka L/P 400zł dostępne w 3dni. Z ciekawości muszę zapytać ile kompletny silnik.
Ps.3 Akcesorii też już od groma np. kompet owiewek w różnych kolorach 1200zł
https://allegro.pl/produkt/racetech-...Id=18207141980
Gmole płyty, pod silnik, zawieszenia itp. akurat KOVE się nieźle przyjeło pod tym względem.