Kupiony więc zniechęcanie już nic nie da

Wczoraj zrobiłem pierwsze 150 km. Z fabryki Tigr wyjeżdża na szosowych oponach i takie chcę zostawić do czasu dotarcia silnika. Potem wlecą STRy
To w kolejności pierwsze odczucia już na swoim.
Mam do domu ok 4-ch km po bardzo dziurawym szutrze. Widzę wyraźnie przewagę w stosunku do ATAS jeśli chodzi o zawiechę mimo, że jeszcze nie ustawiona finalnie pod siebie a raczej tylko "uśredniona"
Waga - mimo, że jedynie 20 kilka kg lżejszy od Hondzianki to wrażenie jest jakby było to przynajmniej 50 kg mniej przy manewrowaniu.
Silnik - no tutaj wyraźna przewaga Tigra nad Afrą. Zbiera się znacznie lepiej ale mogę powiedzieć na razie o wartościach do 5k obrotów bo tyle na razie mogę odkręcić.
Czuć wyraźnie, że tłuką się pod tobą 3 gary i już ok 5 k obrotów zaczynają się generować delikatne wibracje. Nie są one jakoś uciążliwe i porównał bym je do np wibracji na DesercieX, które to podobały mi się nawet w czasie testu. Generalnie zbliżone do V2.
Hamulce - jeszcze nie do końca ułożone choć operuję jednym palcem ale to przecież Brembo Stylema i raczej rozczarowania nie będzie.
8 sec trzeba zaczekać na pełne uruchomienie się wyświetlacza ale na szczęście od razu silnik się uruchamia.
Jest bardzo czytelny i jak dla mnie to nawet zbyt dużo danych, które mogę sobie pokazywać na dashbordzie. Dziwną sprawą dla mnie jest to, że ikonki np halogenów czy świateł ( nie wiem jakie jeszcze) potrafią być przy każdej konfiguracji do jazdy ( mam na myśli tryby) w innym miejscu na wyświetlaczu. Zaiste dziwne to i będzie wymagało przyzwyczajenia się.
Wykonanie - no tutaj na razie żadnych uwag nie mam a jedynie same pozytywne odczucia. Czas pokaże co się zje...ie pierwsze

Ergonomia - pozycja bardziej agresywna niż na ATAS ale jakoś nóżki w lepszym kącie. Mam, albo miałem

188 cm i będę dokładał Darkojaka
Grzanie, o którym wspominacie na chwilę obecną niewyczuwalne bo 10 st ale skądinąd widziałem takie mini deflektory na wyloty z chłodnic załatwiające temat. Jeśli będzie uciążliwe to jakoś temat wydaje mi się można załatwić.
na dziś cieszy mnie w standardzie grzanie manetek oraz dupska
Jedyną rzeczą, która mnie delikatnie frustruje jest brak automatycznego wyłączania kierunków

Nie zwróciłem uwagi przed zakupem i pewnie bym nie kupił gdybym był bardziej skrupulatny a mniej napalony

Do potem.