Cytat:
Napisał janina
Wymiana samej sprężyny z tyłu to półśrodek, taki dla dobrego samopoczucia. Chyba w tym wątku był podlinkowany filmik jak kolega Wihura leci w krzaki. Amor dał mu dobrego 'kopa' do lotu. Jego sprężyna była koloru filetowego może ma to znaczenie? ; )
Pytanie czy po wymianie będziesz miał większą kontrolę nad motocyklem? Będzie się lepiej prowadził? Z oryginalnym zawieszeniem przynajmniej wiesz, że nie poszalejesz bo to budżetowe rozwiązanie.
|
Wszystkiego jestem świadom, jak już wspomniałem moto będzie służyło do szwędania się po okolicznych szuterkach i polnych drogach, bardziej zależy mi na oglądaniu przyrody niż zapierdalaniu 120km/h polną drogą. Poza tym Honda twierdzi że na rok 2025
Cytat:
"Ulepszone ustawienia zawieszenia
Górna część tylnego zawieszenia jest teraz mocowana na łożysku. W tylnym zawieszeniu zoptymalizowano siłę tłumienia, natomiast w przednim zawieszeniu zwiększono siłę tłumienia, na czym zyskały ogólna stabilność prowadzenia i odczuwalny komfort jazdy zarówno na szosie, jak i w terenie"
Zobaczymy, na razie zdążyłem zrobić do zimy 250km i jest naprawdę przyjemnie, nawet z ori sprężyną tył nie dobił ani razu(bez bagażu) ale składa się jak scyzoryk więc trzeba utwardzić.