Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Wczoraj, 14:30   #27
NaczelnyFilozof

NaczelnyFilozof's Avatar

Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
NaczelnyFilozof jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 8 godz 16 min 17 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał graphia Zobacz post
Naczelny. Ty mi wyjaśnij jedno: dlaczego Tajwan? Mnie Tajwan kojarzy się z zagłębiem fabryk produkujących ramy rowerowy - aluminiowe ale przede wszystkim karbonowe. Ale dlaczego akurat tam na 10 dni?

Miałem do wybrania w tym sztywnym terminie zaległy urlop I za bardzo nie miałem pomysłu co z tymz robić Padł pomysł aby raz w życiu odiwedzić jakieś daaalekie fajne miejsce Naturalnym pierwszym pomysłem była Japonia Ale po sprawdzeniu jaka pogoda jest koncem listoapada w Japoni (lekka pizzgawica), to Japonia odpadła. Wynajmowanie motorka w Japonii o tym czasie jest bezsensowne.

Czyli miało być:
1. Żeby było ciepło.
2. Żeby było "cywilizowanie" i bezpiecznie.

Tajwan leży niżej niż Japonia. Jest jednym z najbezpieczniejszych miejsc w Azji. Wg prognoz pogody listopad jest jeszcze ciepłym terminem.

Nawet sprawdzając teraz tem na koniec grudnia.
Jelesnia -2st.
Tokio +4st
Tajpei 19st.
Kaosiung 21st.

SAM_5002.jpg

Tajwan to mała wyspa. Część zachodnia to silnie zubranizowany teren. Fabryki. Wioski i pola uprawne. Nudy. Wszyscy turyści wybierając trasę na skutery wybierają wschodnią część wyspy. Trasa od Warszawy (Tajpej) po Zakopane, od zachodu - cały czas biegnie górami obok Pacyfiku. Ja zrobiłem jej niewielką część. Pętli nie warto robić. Zachód wyspy to nuda i ciągłe aglomeracje. Na tej wyspie zyje w końcu 22 miliony ludzi.
NaczelnyFilozof jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem