Cytat:
Napisał Para
Trzeba chyba miec nie pokolei w glowie zeby w obecnych warunkach wybierac sie akurat tam... J
|
Kolego Para.. kiedy byłeś ostatnio w Rosji ?
Czy był ktoś w Rosji w latach 1999-2009 ?
W latach 1999-2009 rosjanie wymordowali w Czeczenii całą masę ludzi.
W tym samym czasie nie przeszkadzało całej masie motocyklistów jeździć do Rosji.
W 2008 roku Rosja wjechała do Gruzji... a w 2014 zajęła Krym i potem Donbas i Ługańsk.
Trup się ścielił gęsto w tzw LNR i DNR.
Dlaczego dalej wielu jeździło do Rosji motocyklami i nie zastanawiali się nad tym co robią ruscy w tych krajach i wymienionych rejonach Ukrainy ?
Morale im nie przeszkadzało ?
Czym się rożni mordowanie Czeczenów od mordowania Ukraińców i Gruzinów?
Może chodzi o to że cierpienie Ukraińców jest bliżej nas.... i jest dla nas tu w Polsce bardziej namacalne?
A Czeczeni to ... tam hen ... gdzieś tam daleko...tak ?
Czy uważasz że do Afganistanu też nie powinniśmy jeździć ?...do złych talibów co maltretują kobiety?
Przecież dopiero co nasze wojsko robiło bajzel w śród tamtejszych autochtonów.
Czy protestowałeś wtedy gdy Polska wysyłała kolejne kontyngenty do Afganistanu i Iraku "ratować te kraje od terrorystów" ?
Na tym forum w tym wątku odezwało się 2-3 osoby które były w Rosji na motocyklu już po 2022r.
A ja w toku moich inwestygacji znalazłem jeszcze 2 inne z Polski które tam były... i kilku motocyklistów na YT.
Według Ciebie te osoby mają nie po kolei w głowie ?
Dlaczego chcesz zamykać wątek?
Dlaczego nie chcesz pozwolić innym mieć własne zdanie i własną ocenę sytuacji?
Czy uważasz że należy ograniczać wypowiedzi osób które mają inne zdanie niż aktualnie akceptowane w Twojej grupie społecznej?
Wiesz o tym że obrażasz ludzi ?
Powiedzmy , że a nie chcę jeździć do Niemiec bo nas napadli w 39... szanuj to proszę.
Pół rodziny mi wymordowali.
Ja szanuję innych polaków którzy tam jeżdżą i mieszkają.
Kolego Para ... powiedz proszę robię źle czy dobrze ?
Co Ci podpowiada Twój system wartości ?