Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 28.11.2022, 19:30   #6
chomik

Zapłaciłem składkę :)

Motocykl: RD03 RD07a Tenere700 WR
Przebieg: 666
chomik jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 15 godz 37 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał radiolog Zobacz post
Jak założysz neoprenowe osłony na handbary, wystarczy grzać na minimum i mieć przejściowe rękawice czyli na okres wiosenno-jesienny.
Odnośnie e-klan, w życiu mnie nie oparzył , przecież są 3 stopnie grzania, nie trzeba od razu na max. E-klan ma druty grzewcze na szyi , całej klatce, całych plecach i całych rękach , a ten amerykański ma ograniczone miejsca paneli grzewczych .
Miałem i neopren na handbarach ale generalnie szybki powrót dłoni na kierownicę, czy przełączanie przycisków jest niewygodne i moim zdaniem niebezpieczne. Po przejechaniu trasy 1000km w Bieszczady zdjąłem.

E-klan to były spodnie i poparzyły mnie tam gdzie jest włącznik, przez parę godzin grzały ok a potem zaczęły parzyć. Wymieniono mi na nowe ale już nie chce próbować. Moim zdaniem coś się działo po kilku godzinach jazdy. Mam i skarpety do eklan ale to już jest porażka i dziadostwo, zimno i tyle. W eklan jest też mega upierdliwe włączenie bo wszystko każdą część trzeba osobno załączyć teraz szukaj włącznika pod spodniami a jeszcze jak masz przeciwdeszczówkę to porażka.
A porównując do Venture to jakość wykonania, grzanie i to gdzie grzeją i jak to nie ma o czym gadać. W Venture widać, że ktoś jeździł w tych ubraniach zimą i tak to zrobił, że jest po prostu ciepło i wygodnie z włączeniem etc.
chomik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem