Wątek: Polski TET
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 14.04.2021, 09:00   #70
StrzeLuk
Africa on the Road

StrzeLuk's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 400
StrzeLuk jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 dni 22 godz 36 min 44 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Mariusz S Zobacz post
zastanawiam się jeszcze nad Kuchenka turystyczna którą wybrać Campingaz czy Jetboil czy coś innego
Według mnie się przydaje. Szczegółnie jak będziesz jechał na wiosnę. Jak Cię wyziębi podczas drogi to możliwość zrobienia czegoś na ciepło jest skarbem. Przy TETcie nie ma tak często knajp a szczególnie w lockdownie. W małych wsiach często pozamykane bo czekają na sezon. Ja bez kuchenki bym nie sie ruszał. Weź co masz, to nie K2 żeby jakoś specjalnie się zbroić.

Cytat:
Pytanie czy tomtom550 da rade czy ściągnąć na smartfon jakieś mapy Lucas czy coś innego co może okazać się pomocne ?
Jak masz Androida to OSMAnd. Sprawdza się kapitalnie. Masz oznaczone wiaty, parkingi itp. Na iPhona nie wiem co polecić.

Cytat:
a jeszcze jedno pytanie kupiłem kuferki aluminiowe bo trafiłem na dobrą okazje pytanie czy oszczędzić je zostawiając je w garażu i zabrać tylko rolbak 40L + ori kufer centralny ?
Nie bierz żadnego kufra "twardego". Chyba, że wsadzisz do niego tylko miękkie rzeczy (ciuchy itp) inaczej kilka dni będziesz słuchał jak Ci coś klekocze w kufrze. Ja tak przejechałem połowe TETa i dopiero zrozumiałem jak komfort daje miękki bagaż. W rolbak 40L spokojnie się zmieścisz. Jak nie to znaczy, że zabrałeś za dużo gratów.

Łukasz | https://www.facebook.com/africaonroad
StrzeLuk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem