Cytat:
Napisał Mariusz S
zastanawiam się jeszcze nad Kuchenka turystyczna którą wybrać Campingaz czy Jetboil czy coś innego
|
Według mnie się przydaje. Szczegółnie jak będziesz jechał na wiosnę. Jak Cię wyziębi podczas drogi to możliwość zrobienia czegoś na ciepło jest skarbem. Przy TETcie nie ma tak często knajp a szczególnie w lockdownie. W małych wsiach często pozamykane bo czekają na sezon. Ja bez kuchenki bym nie sie ruszał. Weź co masz, to nie K2 żeby jakoś specjalnie się zbroić.
Cytat:
Napisał Mariusz S
Pytanie czy tomtom550 da rade czy ściągnąć na smartfon jakieś mapy Lucas czy coś innego co może okazać się pomocne  ?
|
Jak masz Androida to OSMAnd. Sprawdza się kapitalnie. Masz oznaczone wiaty, parkingi itp. Na iPhona nie wiem co polecić.
Cytat:
Napisał Mariusz S
a jeszcze jedno pytanie kupiłem kuferki aluminiowe bo trafiłem na dobrą okazje pytanie czy oszczędzić je zostawiając je w garażu i zabrać tylko rolbak 40L + ori kufer centralny  ?
|
Nie bierz żadnego kufra "twardego". Chyba, że wsadzisz do niego tylko miękkie rzeczy (ciuchy itp) inaczej kilka dni będziesz słuchał jak Ci coś klekocze w kufrze. Ja tak przejechałem połowe TETa i dopiero zrozumiałem jak komfort daje miękki bagaż. W rolbak 40L spokojnie się zmieścisz. Jak nie to znaczy, że zabrałeś za dużo gratów.