Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05.12.2020, 09:14   #10
mikelos

mikelos's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: okolice Pruszkowa
Motocykl: Husqvarna 701
mikelos jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 13 godz 37 min 43 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał 44FG Zobacz post
Jak byłem u dealera na początku listopada pytać o ten motocykl to mi mówili, że być może pierwsze zamawiane sztuki załapią się na ten sam rabat wyprzedażowy który obecnie obejmuje 250L (chyba 21600). Rozumiem, że o niczym takim nie było mowy jak dziś zamawiałeś?
Coś tam utargowałem ale do ceny 250L nie udało się dojść Zależy mi by dostać sprzęt jak najwcześniej, bo rejestracja pojazdu trwa teraz kilka tygodni. Wizja że kupuje sprzęt w maju i czekam 6 tygodni na tablice - auć....

Cytat:
Napisał CzarnyCzarownik Zobacz post
Przykład z rowerami jest dla mnie bez sensu, rowery 'terenowe' i 'szosowe' to jakieś nowe hobby dla snobów

Kolejnym przykładem może być kabel zasilający 230V dla audiofilów co kosztuje 20tys. zł. I tym mogę argumentować kosmiczną cenę miksera, bo byle kabel zasilajacy dobrej jakości kosztuje minimum 10k pln

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Cena jest taka jaką klient jest w stanie zapłacić. Bardzo wiele produktów ale także usług kupujemy emocjami. Koszty produkcji perfum, motocykli, samochodów, ubrań, biżuterii - wszystkiego co świadczy o naszym statusie społecznym w znikomym stopniu jest związane z realnymi kosztami wytworzenia i dystrybucji. Cała machina marketingowa działa doskonale a ludzie jak owce dają się golić z kasy. Mówię to z własnej perspektywy - gościa który od 25 lat siedzi profesjonalnie w analityce, mediach i reklamie. Sam przykładam rękę do golenia i wcale nie jest mi z tym uczuciem dobrze

Wracając do wątku CRF300L: czy ma "dobrą" cenę ? Myślę, że jest bardzo konkurencyjna: dobra marka, nowy sprzęt, ma opinię niezwodnego, dużo akcesoriów na rynku, niska utrata wartości.

Czy można kupić coś w tej cenie używanego ? Tak, można ale jest duże ryzyko kupienia zegarowej bomby. Zdarzają się cukierki - sam kiedyś odkupiłem od kumpla 450 EXC które po 10 latach miała całe 22 MTH na blacie. Ktoś powie że niemożliwe. Owszem, możliwe - jak masz 10 maszyn w garażu to naprawdę nie ma czasu wszystkich użyć. Ale kupiłem też kilka lat temu XT600 (miałem fazę na starocie) - całkiem w dobrym stanie. W rok włożyłem prawie drugie tyle i z radością sprzedałem. Kompletnie nie mogłem się z tym sprzętem dogadać.

Niech każdy podejmuje takie decyzje jakie uważa za dobre dla siebie: kupuje co chce i za ile chce a potem szczęśliwie jeździ tam dokąd chce

Ostatnio edytowane przez wierny : 13.02.2022 o 07:12 Powód: Połączenie postów.
mikelos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem