DOKŁADNIE - dzisiaj z synem zrobiłem sobie małe latanie po okolicznych górkach na obrzeżach magurskiego /las prywatny więc ... nie doszukiwać się ekozbrodni/ i na stromych zjazdach z większymi kamordolami, ta poduszka zbyt "podnosi" przenosząc nadmiernie ciężar na przód, przez co ręce mam jak Papaj ale do opanowania więc puki co zostanie. Jest pierwsze uszkodzenie !! Moje gacie - te podnóżki do wyjeb... i albo tak jak piszesz Pivoty albo uj wie coś wymyśle, ich wąski rozstaw i stosunkowo wysokie miejsce montażu przy dodatkowo nieprzemyślanym moim zdaniem a w zasadzie braku zabezpieczeniu kolektora w miejscu łączenia z rurą wydechu /który nagrzewa się podobnie jak wydech bardzo mocno szczególnie przy obecnej temp. otoczenia - coś tam przy okazji zmiany wydechu pewnie wystrugam/ doprowadziło do przypalenia galotów. Wrażenia z samej jazdy bardzo pozytywne, masa do ogarnięcia nawet w cięższym terenie, zawieszenia na przyzwoitym poziomie choć przód kilka razy protestował ale miał prawo szczególnie, że jeszcze przed serwisem. Ogólnie nadal duży banan choć gaci szkoda ...

Płyta pod worek się rysuje i coś aluczarodziej obiecał wystrugać jako osłonę osłony silnika

Ps.
Podwyższenie kiery w X-xie

nie idźcie tą drogą

Ja na dzisiaj już wiem, że pewnie te +25mm. zostanie ale generalnie lepiej rozkminić obniżenie i zwiększenie rozstawu podnóżek bo i gacie ocalicie i nie będziecie z poziomu wieżowca świata oglądać. Przy małych prędkościach i ciasnych figurach geometria fabryczna /mowa o pozycji "na stojaka"/ jest akceptowalna ale szybsza jazda po luźnym podłożu /kliniec-siuter-piasek/ w mojej ocenie będzie stabilniejsza jak nad rozstawem się popracuje

. Podkreślam - Ja narzekam bo urodzony maruda i pesymista jestem co uważa, że pisanie o plusach dodatnich mija się z celem

Ale naprawdę ten X ma pierwiastek X

i spełnia póki co wszystkie pokładane w nim subiektywne nadzieje

Ramy nie ruszam - broń Cie Panie Boże a kufry już wystawiłem celem spieniężenia, zresztą jak ktoś bardzo chce to znaczki w komplecie z nimi sprzedam

Ps II.
Sprawdziłem na szybko cenę Pivotów i chyba poszukam chińskich zamienników

albo w gacie azbest wszyję