Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 19.01.2020, 13:43   #893
Majster

Majster's Avatar

Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
Majster jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 2 dni 23 godz 3 min 32 s
Domyślnie

Uff, inni też zamawiają. Już myślałem, że to ja jestem nienormalny kupując ten "badziew".
Zrobiłem około 600 kilometrów, niestety temperatura mnie skutecznie zniechęca do jazdy. Motocykl prowadzi się przyjemnie lekko i daje mega dużo frajdy. Zawieszenie pracuje świetnie, jeśli ktoś rozważa elektroniczny zawias to w mojej ocenie warto. Tryb TOUR używam tylko do jazdy po równym asfalcie. W każdym innym przypadku jest dla mnie zbyt twardo i korzystam z innych trybów oraz z własnej konfiguracji. Trakcja działa, że tak to ujmę ... w kulturalny sposób wykonuje to do czego została stworzona, przy tym nie przeszkadza. Nie mam się do czego przyczepić. Pokuszę się o stwierdzenie, że regulując poziom kontroli trakcji tak naprawdę wybieram jak mocno chcę majtać dupą przy odkręconej manetce. Banan i/lub adrenalina w zależności od ustawienia i umiejętności kierownika.
Silnik i skrzynia DCT, wszystko cacy i pełna kultura oprócz trybu D. Zbyt niskie obroty na wyższych biegach. Silnik wraz z przeniesieniem napędu wyraźnie to komunikuje. Po mojemu jest to niezdrowe dla mechanizmów i zamiast D używam S1. Dźwięk silnika podczas jazdy jest bardzo dobry.
Doświetlanie w zakrętach działa bardzo dobrze. Najwięcej czasu zajęło mi przyzwyczajenie się do przełącznika kierunkowskazów.
Choć zima w tym roku i tak jest łaskawa to życzę nam wszystkim żeby szybko przyszła wiosna.

Ostatnio edytowane przez Majster : 19.01.2020 o 13:53
Majster jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem