Odnośnie map, na allegro dostępne są za 8 zł skany radzieckich map wojskowych 1:50000, całej albanii. Zamierzałem je kupić i wgrać do mojej telefonicznej nawigacji. 2 minusy to: nazwy są pisane cyrlicą i nie są skalibrowane.
JaroGL jak będziesz miał taką listę punktów podziel się nią, postaram się je wpisać do navi. Szczerze to moim zdaniem google earth pozwala na kompletne wytyczenie tras, bo doskonale widać rzeźbę terenu i niektóre drogi, których być może w ogóle na mapie nie ma. Trzebaby tylko usiąść razem, przejechać się wirtualnie i powpisywać niektóre współrzędne. Problem o którym piszesz (rozbieżność) prawdopodobnie jest wynikiem użycia różnych jednostek, sam tak miałem testując te rozwiązania pod Warszawą. Upewnij się, że zarówno nawigacja jak w google earth jednostki ustawione są na stopnie i wartość po przecinku, i problem powinien zniknąć. Z napędem nie kombinowałem, albo na trasie będę dojeżdżał do punktu postoju później, chociaż jak rozmawiałem z Wojtkiem WojtekII, Afri wcale też demonem prędkości nie jest i myślę, że będziemy się wszyscy toczyć ze 120 km/h.
Ostatnio edytowane przez stoner : 30.06.2009 o 10:19
|