Cytat:
Napisał voxan69
Kolego ja nie jestem żadnym mistrzem i też ciężko mnie urazić byle pierdołą, ale porównywanie exc do xch jest śmieszne bo to dwa różne światy, w drugą stronę tak samo mógłbyś porównać xch z at, zapraszam w Bieszczady, bez urazy
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
|
Gdzie Ty widzisz porównanie do EXC

? Napisałem, że nadążałem za EXC, pokazując o co chodzi w świecie duala ale widzę, że masz z tym problem.
Pokazując te dwie skrajności SUBIEKTYWNIE opisałem swoje spostrzeżenia. Ze mnie jest pizda nie rider ale np. taki Dakarowy na XCH mógłby zawstydzić niejednego "miszcza" na EXC

I mogę tylko jeszcze raz napisać - w pewnych warunkach "liść" duala pokona, głównie wagą - ale tych "okoliczności" jest dużo mniej niż pola, w których z dualami typu XCh przegra. Piszę o tym jako człowiek, który nie może mieć i liścia i Dzika w garażu ale też jako człowiek, który świadomie zdecydował się na kompromis czyli motocykl dualowy. Według mnie X jest w klasie DUALI na szczycie listy. Mam doświadczenie z ciężkimi motocyklami i wczoraj, jak po dłuższym czasie dosiadłem Dzika to pierwsze co mi się rzuciło w oczy to właśnie waga. Był to zwykły ADV i zawieszeniowo wcale jakoś różnicy nie widzę. Silnik - liniowość w wyprawówkach enduro jest lepsza a tu przewagę ma X.
Poza tym każdy ma prawo do subiektywnego opowiadania o swoich spostrzeżeniach...czy nie ma?
Dziękuję za zaproszenie ale w Bieszczady jeżdżę bez takowych
Zdrowia