Dziękuję za wszystkie porady... Podkreślę raz jeszcze coś, co napisałem juz gdzieś na tym Forum - naszym celem jest Kazachstan... Kirgizję traktujemy jako opcję ratunkową jakby jednak wszystko poszło mega-sprawnie i mielibyśmy zapas czasu...
Ciekawe punkty z KAZ i KGZ wypisałem ale to nie znaczy, że wszystkie chcemy odwiedzić... To wstępna faza planowania i na pewno zdecydujemy się na jakieś priorytety... A lista miejsc wartych odwiedzenia pozostanie dla potomnych...
I jeszcze kilka pytań:
1. Jak dostać się do Bajkonuru? Niekoniecznie legalnie (odpowiedz może być na

)... Uprzedzając pytania - tak, to możłiwe - są w necie relacje ludzi, którzy dostali się tam przemyceni w bagażniku lub przeleźli przez dziure w płocie... Obie opcje z perspektywy motocyklisty odpadają...

2. Gdzie znajdziemy informacje o teminarzu startów z Bajkonuru? Cos takiego istnieje w ogóle? Wiem, że to nie PKP z rozkładem jazdy...
3. Po drodze będzie konieczność zmiany oleju + filtrów... Czy tam (KAZ lub KGZ) jest jakiś problem z kupnem olejów motocyklowych (syntetycznych) i trzeba targać to z kraju? Jedzie KTM 640 i interwał wymian wynosi 6 tys. km, co oznacza dwukrotną wymianę na trasie (czyli dwie bańki 4l trzeba by targać ze sobą)...
PS
Jak nam się spodoba Azja Centralna to za rok tam wrócimy mając już wstępnie wszystko rozpracowane na podstawie informacji m.in. z tego wątku...