Na tylnej tarczy zrobiłem 61tyskm (Lucas) , przednią wymieniłem przy blisko 200tyskm mając sporo poniżej min grubości. Mam podstawy twierdzić że nie była wcześniej wymieniana.
W 07 masz dwie to i wolniej się zużywają w stosunku do 03 przy zbliżonym stylu jazdy.
Nie ma szans zużyć ich przez 50tyskm jeśli nie nastąpiła jakaś szczególna sytuacja jak skrzywienie mechaniczne , ciągła jazda z blokującymi hamulcami , bardzo twarde klocki , ciągła eksploatacja w błocie , agresywna jazda z częstym hamowaniem , .....
Zakładam że nikt normalny nie doprowadza do szczególnych sytuacji , ale bywa różnie.
Porównanie do wałka do tarcz nie ma sensu , ja mam ponad 200tyskm a wałek ciągle w idealnym stanie.
Także omawiana 07 może mieć i 50+przyśpieszone zużycie tarcz i 150tyskm+ dobry egzemplarz wałka ze spokojną jazdą i wymienione tarcze.
Może coś zasugeruje ciśnienie w cylindrach jak i wiele innych wyszukanych pomysłów na ustalenie prawdziwości przebiegu.
Jednakże odpowiedz sobie na podstawowe pytanie " po co i w jakim celu prowadzić takie dochodzenie" .
Jeśli sprzęt działa i jeździ dobrze to się go nie czepiać tylko w drogę.