Cytat:
Informacja odnośnie pogody- na Zakarpaciu jest susza podobnie jak u nas...Pewnie piwo bedzie lepiej szło niż ostatnio. :-)))
|
Jeżeli chodzi o aktualne warunki to mogę zabrać głos jako że w ostatni piątek-sobotę zrobiłem mały rekonesans...
No więc brody z którymi ostatnio niektórzy mieli duże problemy teraz nie są nawet najmniejszym wyzwaniem.

wehikuły dalej jeżdżą

trzoda dalej się panoszy

schody dalej są tam gdzie były

Wziąłem się za odcinki trasy szutrowej żeby coś nowego było

zjazd na żródło Dniestru

Stryj też niepoważny

ale za to piękniejszy

Po minięciu waypointa "trudny podjazd" odbiłem z tracka na zachód i znalazłem pola wulkaniczne

które okazały się polami trocin

potem obrałem kierunek na połoninę Runa i trafiłem po drodze na inne ciekawe trawojazdy

wygodnie było mi przebić się na drugą stronę masywu prowadzącego na Pikuj gdzie trafiłem na ostrzeżenie o zagrożeniu pożarowym

moja przełęcz Libuchora-Roztoka

w między czasie zaczęło padać jednak postanowiłem dopilnować tego co sobie zaplanowałem i we mgło-mrzawce odwiedziłem Runę

nadrobiłem dystans powrotny dziurawą krajówką i na koniec wskoczyłem na tracka zaraz po deszczu żeby sprawdzić czy da się przejechać na łysych oponach te krowie szlaki. Da się, ale mnie wymęczyło, o dziwo możliwe jest robić podjazdy ale trzeba wyczuć minimalne obroty koła łapiące przyczepność i nie stawać.
Czy jak nie dopłacę do namiotu to dostanę podłogę? i dalej obowiązuje transport śpiwora i karimaty do ośrodka?