Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05.09.2015, 21:21   #109
wojtekm72

wojtekm72's Avatar

Miasto: Lubaczów
Motocykl: RD07A, XR 400
Galeria: Zdjęcia
wojtekm72 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 9 godz 17 min 42 s
Domyślnie Znów Świdowiec i troszkę dalej na Bliźnicę.

Ostatni weekend sierpnia znów spędziłem na Ukrainie. Raz w miesiącu chyba można zobaczyć co się zmieniło w pięknej Ukrainie Pojechałem z Santosem, chłopak trzynaście lat młodszy i to mnie zgubiło Nie dość, że młodszy silniejszy, technicznie motor ma opanowany, mechanik, to jeszcze ładniejszy Coraz bardziej sobie zdaję sprawę z upływających lat, brakiem siły, kondycji, zdrowia. Wymęczył mnie niemiłosiernie. Czwartego dnia, wracając do Polszy widząc konar na drodze czy większą kałużę miałem pietra. Opadłem z sił.
Ale warto było, oj warto
Ale od początku:
W piątek, sobotę, niedzielę i poniedziałek kiedy w Polsce temperatura przekraczała 30 stopni, my na połoninach chłodziliśmy się 25 stopniami i delikatnym wiaterkiem. Pogoda idealna. Było nas dwóch więc prawie się nie kurzyło Jedynym minusem była ziemia: sucha i cholernie twarda. Mieliśmy niezłe kostki, ale momentami jeździło się jak na asfalcie.
Tradycyjnie: krowia ścieżka, połoninka Orawska, brody. Na Pikuj postanowiliśmy dojechać od strony Użoka i to był dobry pomysł, ponieważ zaraz za szlabanem skręciliśmy zdaje się na żółty szlak i w las. I tak do samego Pikuja. Zdecydowanie jest to najkrótsza droga od Turki, niestety nie dla 4X4.
Do Volovca offem i tak wieczorkiem umęczony / tak to jest jak się siada na motor raz w miesiącu/ Taka była impra , że następnego dnia na Borżawę chyba pierwszy raz wyjeżdżałem trzeźwy.

Na Stoj, byłą bazę wojskową, Wielki Wierch i kierunek Miżgiria.
Tak było:
DSCF8192.jpg
Połonina się pali.

DSCF8198.jpg
Zbieraliśmy jagody.

DSCF8201.jpg
Trawers.

DSCF8204.jpg
Kitajce są wszędzie.

DSCF8209.jpg
Bez komentarza.

DSCF8212.jpg
Cudownie jest latać. Rozpęd i w przepaść by po chwili wzbić się w górę.

DSCF8215.jpg
Nad naszymi głowami

DSCF8220.jpg
600 UAH to kosztuje.

DSCF8224.jpg
Brama i flaszeczka jest nasza. Santos wytrwale ją chował przede mną i zawiózł do Polski.

DSCF8225.jpg
Kołczawa i muzeum starej wsi, jak ktoś lubi.

DSCF8228.jpg
To nie wiem co ma być, chyba reklama muzeum.

DSCF8235.jpg
Widok z wieży na Krasnej.

DSCF8238.jpg
Weszliśmy na czwarty podest. Jeszcze dwa i bylibyśmy w połowie. A gdzie do stu metrów. Ale widoki i wrażenia.

DSCF8245.jpg
Ale po co łapać kapcia wieczorem, nie rozumiem.

Ostatnio edytowane przez wojtekm72 : 05.09.2015 o 21:26
wojtekm72 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem