Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 22.06.2015, 22:06   #9
rrolek

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: a raczej wieś
Motocykl: z lekkim adhd
rrolek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 23 godz 25 min 24 s
Domyślnie

Siemka

Ło żesz ty, z Brainstorma gadasz....
Nie łudź się, że ścieżki na tej mapie to jakieś slady. Ta mapę pracowicie wyklikał jakiś idealista na podkładach starych sowieckich sztabówek. Weryfikowałem to kilkakrotnie w terenie i zarówno na "100", jakiś turystycznych autoatlasach, mapach typowo turystycznych które miałem jak i w tej o której piszesz. Powtarzają się te same błędy w tych samych miejscach. Owszem, były tam może kiedyś drogi/ścieżki ale tak dawno, że często nie zostało nawet podcięcie w gruncie, a wiesz że większość dróg w górach po latach zamienia się w wypłukane holwegi.

Jak zaimportować plik *.mp lub *.img do Oziego (w wersji z której ongiś korzystałem) nie wiem. Jak nowsze wersje to mają to będzie luzik. Zaczął bym tak:
MapEdit: otwierasz *.img, usuwasz zbędne poligony, linie i punkty.
Dodajesz *map ze związanym rastrem *.jpg lub *.bmp.
Tu teraz zagadka dla mądrzejszych - jak to wypchnąć do pliku graficznego. Pamiętam, że w wersji niepłatnej nie działała nawet opcja druku.
Tu pojawia się kwestia czy da się przekonwertować plik *.mp względnie *.img na coś co widzi Ozi.
Powiem szczerze, ostatnia własną mapę zrobiłem 10 lat temu i wiele się od tego czasu zmieniło w sofcie i używanych formatkach. Jak będę miał trochę czasu podumam jak to strawić i dam znać na pw.

Pozdr
rr
rrolek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem