nooo właśnie jak chcesz lekkiego to jest tutaj wiele mądrzejszych ludzi ode mnie w tym temacie

główne zalety KAta w stosunku do innych marek, to osprzęt i akcesoria, jest tego masa wszędzie i nie jest drogo, części, używek, itd. z kimkolwiek latasz zawsze będzie ktoś na Kacie, czy robisz rajdy czy wyprawy.
nie ma jakis.wielkich różnic między crf a exc, oczywiście będą one widoczne i ważne dla znawców tematu, w stylu mocniejszy, poręcznijszy, lepszy dół, itd.. ale ogólnie to będzie wszystko to samo dla Ciebie. tak mnie sie wydaje. Kat wygrywa ofertą przede wszystkim, ma taką.mnogość modeli że może wybrać sobie motocykl prawie na każdy nastrój..
ja bym kupił w tej cenie exc 525 chyba, w góry się nie nadaje ale w piach jak najbardziej,
2T to modele 250 i 300, ale najfajniejsze są tak naprawdę te najnowsze już, idelanie oddają.moc, nawet 250 4T jest już mega mocna obecnie i bardzo elastyczna

no ale to niestety nie za tę kasę..
noo i modele SX to raczej tylko na tor, są zupełnie inaczej sestrojone, inny zawias, skrzynia biegów, jest sporo różnic wbrew pozorom...
jeżeli chcesz myśleć o Kacie to rozważ też Lc4, jest tego miliony odmian, i nawet jak jeden ci nei będzie leżał to inny będzie zupełnie inny... samych gaźników tam montowali chyba ze 3 lub 4 rodzaje, inne pojemności, inne zawieszenia, inne budy, inne wagi, kopki, ,rozruszniki.... całą encyklopedię.można z tego napisać
albo iść po całości i kupić lc8, bawić.się.mocą i możliwościami terenoiwymi. z 200 kg. dzika zrobić wydumkę z wagą 170 kg i mocą 100 KM albo i więcej...