przekaźnik jest elektroniczny zlicza impulsy z cdi i na odpowiedni czas zalacza pompe , impulsy sterujace mozna zmierzyc oscyloskopem , miernikiem marne szanse widze chyba ze masz wypasionego Fluka lub inny mieras co robi conajmiej 100 pomiarow na sekunde albo jest w stanie pokazac czestotliwosc .
Muj motur zagarazowany i nie mam go w miejscu mojego pobytu wiec nie dam konkretnych wskazowek.Impusy chyba sa na poziomie masy , czyli mozna tak jak wczesniej napisano dac LEDa z rezystorkiem do plusa jakies 2.2K i bedziesz widzial jak blyska. sadze ze powinien byc jeden impuls na obrot walu co daje mniej wiecej 20Hz na wolnych obrotach.
Nie wiem czy masz cos pokombinowane z zapodawaniem na pompe lewego plusa do podpompowania wachy z palca , ale jak masz to moze byc przyczyna uszkodzenia , powtarzam moze byc a nie musi.
Acha i jescze jedno , mam taki przekaznik od jakiejs cbrki i nie dziala w afryce , chcialem to rozebrac ale jest takim betonem zalane ze sobie odpuscilem , ale jak bede mial wiecej czasu to rozbiore padake i zobaczymy co tam żółci wsadzili.
Ostatnio edytowane przez R2D2 : 26.01.2009 o 23:44
|