Cytat:
Napisał MłodyUć
Ja też przerabiam ten temat od kilku tygodni w EXC '03. Największe obawy mam do statora. Chciałem zamontować 2 lampki, ale nie wiem czy się wyrobi ten alternatorek  Mocować chciałem w miejscu na migacze. Jakbyś miał jakieś pomysły to dziel się swoją kreatywnością 
|
Ja odłaczam długie i przypinam zamiast nich, więc pobór mocy będzie nawet niższy przy jednym LEDzie (max 30W). Na uchwytach od kierunkowskazów tego nie montuj - urwie się na 100%.
Dobra, obejrzałem wczoraj dokładnie okolice kierownicy. LEDa można stabilnie zmaontować dorabiając blaszkę na dole mocowaną do półki śrubami na licznik/kierunkowskazy. Będzie stabilny montaż i nie zrobi się duża dźwignia. To chyba najlepsze miejsce - w tym miejscu montuje się całe stelaże pod raodbooka, więc nie martwię się o wytrzymałość.
Minusy:
- LED zamontowany na środku zasłania oryginalny licznik (ale blachę można zrobić niesymetryczną, żeby LED był bliżej jednej z obejm kierownicy, to rozwiązuje problem)
- LED będzie świecił przez przewody od hamulca i licznika; do sprawdzenia, jaki powstaje cień, ale myślę, że nie powinien to być wielki problem.
Czy po zrobieniu przeze mnie rysunku technicznego uchwytu składającego się z blachy z trzema otworami i jednym zagięciem 90 stopni (więc kosmosu nie ma) ktoś z Was może mi coś takiego pomóc zrobić albo dać namiary na kogoś, kto to zrobi? Chętnie Kraków, ale nie koniecznie. Zapłacę lub odwdzięcze się w procentach.