Właśnie... GoPro drogie, więc myślę biorę AS15. Poczytałem i wychodzi, że wszystko ładnie pięknie, ale przydałaby się obudowa z AS30, z której można wszystkim sterować. Obudowa to 150zł, więc sumarum robi się prawie cena AS30, który trochę ładniej oddaje kolory i foci 11MPix (inna sprawa jak foci), no i ma GPSa, którego w poprzedniej kamerze użyłem może ze trzy razy. Wziąłem AS30, zapakowałem na drugi dzień na wyprawę i... ch..j mnie strzelił, bo mocowania z kompletu nijak się nie nadały na kask, szczególnie crossowy

Wrócił, dokupił chińskie mocowania (+100zł, nie ufam, więc trytytka zabezpiecza sprzęt) i wsio ładnie pasi na już naklejone mocowanie z gopro, ale zrobiło się z tego ponad 1000zł i jak porównuję filmy GoPro vs. AS30, to jednak żałuję, że nie dołożyłem kilku stówek
Wczoraj wróciłem z RO, trochę pokręciłem, kilka fot strzeliłem, poziom zadowolenia taki sobie. Na plus - bateria sporo trzyma, przy 720p/30kl karta 16GB wystarcza na ok 5.5h kręcenia. Niepotrzebnie więc targałem dysk do zrzutu, bo z trzech zabranych kart zapełniłem dwie. Największy minus to parowanie. Podobno są jakieś wkładki, czy inne sposoby radzenia sobie z problemem, ale nie doczytałem, a w GoPro tego problemu nie napotkałem. Stabilizacji obrazu nie używałem, pewnie się przyda przy kręceniu z mocowania na kierownicy itp, ale to kosztem kąta (albo stabilizacja, albo 170st.)
Próbka materiału