Cytat:
Napisał Navaja
No to wszystko jasne. Trzeba dodatkowe flaszki zabrać.
Dopytam jeszcze o czas wejscia na Korab licząc od tej bacówki E. Pisałeś wcześniej, że od miejsca F jest jeszcze ok. 4 godzin ale w necie znalazłem foto tablicy postawionej przy tancbudzie pograniczników (ostatniej chałupie) i na niej stoi "Korab 4,5 godziny" a to jest sporo niżej niż miejsce F.
Do tych willi oznaczonych na mapie jako B planujemy podjechać. Żal mi dupę sciska jak sobie uświadamiam, że dzień wczesniej będę 200 metrów za nimi po drugiej stronie i potem będę musiał dymać ponad 200 km naokoło. 
No ale jak "nie nada" to na władzę nic nie poradzę
Zapytam jeszcze, bo widzę, że penetrowałeś tą okolicę w Parku Mavrovo.
Droga z Galicnika do wioski Selce:
https://goo.gl/maps/hKrVR
Da radę to przejechać? Pytam, bo wujek google podaje, że samochodem da radę tylko on jest zawsze optymistyczny. 
|
3-4 godziny z (F) miałem na myśli wejście i zejście razem. To są jednak góry bardzo nasłonecznione i np. moja wydolność spada tam o min. 30%.
To nie Taterki czy Alpy, gdzie rzadko bywa cieplej niż 20st i cały czas masz odpowiednie ,,chłodzenie'' - ale na pewno to wiesz
To przejście Restelica-Mavrovo - może po prostu spytaj pograniczników, nie wiem jak jest dzisiaj. Tam się często zmieniają nastawienia służb do turystów.
A tej drogi Galicnik-Selce nie kojarzę zupełnie - jechałem tylko przez połoniny z Lazaropolje (dojazd asfaltem) - do Mavrova (wieś na płd. krańcu jeziora).
Ale jesli bedzie tamtedy biegl oznakowany szlak pieszy lub rowerowy - to jest szansa
EDIT: Na GE ta droga jest widoczna jak szeroka szutrówka/asfaltówka, są przy niej domy i obiekty przemysłowe.
Ja bym się nie bał, prawie na pewno autem lub GS sie tam przejedzie.
BTW: widzę że się starannie przygotowujecie. Coś tam jeszcze z kondycją podziałajcie, bo potem jest zdziwienie
i za długie odpoczynki, czyli zbędna strata czasu. Tak czy siak - szacun