Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01.04.2014, 00:05   #206
wilczyca

wilczyca's Avatar

wilczyca jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 22 godz 57 min 46 s
Domyślnie

Hm… mieszkałam w „domu” z ośmioma osobnikami podobnej narodowości. Polacy i para Słowaków. A ponieważ mój pokój sąsiadował z kuchnią, mogłam obserwować, jak radzą sobie „nasi” na obczyźnie Ale jak radzą sobie moturzyści? Hm… Aby się dowiedzieć tego właśnie, wybrałam się pewnego razu w gości do Luz Mariji W towarzystwie Banditosa i Jaśka. Spotkanie było umówione na wcześniejszym wyjeździe z szumną wiązanką liter ADV w tytule Ale o tym innym razem.

Jakieś 90 km z Londynu kawałek poza Londyn Próbujemy się spotkać na trasie z Jaśkiem, ale coś nasze 650-ki na kostkach nie mogą się zgrać z cbr 1100xx dojeżdżamy więc osobno, żeby mimo wszystko pobyć razem.

Plan? Gotujemy coś dobrego. Ja nie jem mięsa, więc chłopaki wspaniałomyślnie proponują rybę. Do tego marchewka z piekarnika, a – kto chce – na deser dostanie kiełbasę

Więc jak sobie radzą nasi motorniczy na obczyźnie? Jakoś tak:

Marchwiowy potwór z kotem w tytule gości nas w swojej kuchence.

DSC00005.JPG

Jasiek nie boi się żadnych prac - dopada zlewu i nie waha się go używać w sposób cywilizowany.

DSC00006.JPG

Tylko blondynki chowają się wstydliwie w drzwiach i boją zmoczyć i ubrudzić rączki

DSC00011.JPG

Trzeba wpieprzyć tym marchewkom, niech mają za swoje, zaraz je upieczemy!

DSC00012.JPG

Tymczasem w małej kuchennej przestrzeni dzieją się różne różności. [Wszyscy jesteśmy trzeźwi, wracamy dziś na kołach do swoich łóżek.]

DSC00016.JPG

Pichcimy.

DSC00017.JPG

Kuchnia jest najlepszym miejscem spotkań Gotujemy, gadamy, niektórzy umawiają się na spontaniczny lot do Maroka...

DSC00020.JPG

Czas zapieczyć.

DSC00022.JPG

Rybki kupione z tego stoiska:

WP_20131013_005.JPG

No to nawcinani.

DSC00030.JPG

Fajny dzień. Odskocznia od kurierskiej normalności, gadki-szmatki, smaczności, zapachy piekarnikowe, dużo pozytywnej energii i mega towarzystwo Chillout...

Dzięki chłopaki za takie akcje-atrakcje.